ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Над 140 клуба в България може да фалират в началото на 2024-а

0
Борислав Попов
Снимка: LAP.bg

Над 140 клуба може да фалират в следващите 3 месеца, ако не се вземат мерки от страна на Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта.

„Спортал“ съобщава, че изключените клубове от БФС на практика остават без финансиране, тъй като те разчитат на пари от общините. Такива обаче не им се полагат, тъй като не са част от регистъра на ММС.

По-рано този месец ММС се срещна с представители на БФС и на изключените клубове, за да намери решение на този проблем, като предложи да се направи независим одит.

Клубовете се съгласиха, но изпълнителният директор на БФС Борислав Попов каза, че не може да вземе еднолично решение. В момента се чака отговор от БФС дали са съгласни.

Дори и БФС да се съгласи с одита, то този процес може да се проточи във времето и клубовете отново да бъдат заплашени от фалит. ММС може да ги спаси, ако ги включи в регистъра си преди приключването на одитите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.