ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Може ли датският динамит да избухне и в тениса

0
Холгер Руне
БТА

Датският диамант Холгер Руне влиза на Ролан Гарос като един от най-атрактивните млади таланти. Досега през сезона на клей Руне записа впечатляващи резултати.

Високият 188 сантиметра скандинавец игра общо три финала – Рим, Мюнхен и Монте Карло. Спечели единствено този в германския град, но представянето му в Княжеството и Вечния град бе впечатляващо.

Не са един и двама специалистите, които вярват, че това е годината на избухването на Руне. Малко подценяван на червено, датчанинът даде сериозна заявка за Откритото първенство на Франция. Предвид липсата на Рафаел Надал, която освобождава буквално едната половина на схемата, няма да е учудващо да видим минимум един изненадващ финалист в Париж.

Холгер Руне

Холгер Руне има всички предпоставки да се превърне в точно този един финалист. Градацията, която демонстрира в последните седмици, откакто стартира клей сезонът, е впечатляваща. Скандинавецът записа победи над много именити тенисисти, включително успех срещу Новак Джокович в Рим.

Жребият за Руне изглежда леко коварен, но датчанинът трудно подценява опопенти, въпреки че на моменти демонстрира сериозна липса на работна етика и дисциплина. Първият кръг му отрежда сблъсък с гиганта Кристофър Юбенкс – напълно преодолимо препятствие за последователни сетове и частично съхраняване на енергия.

Всички предпоставки за Руне са налице и вероятно неговият миг за слава може да дойде именно във Франция. В последната половин година датчанинът е един от най-силно играещите тенисисти изобщо и би бил напълно логично усилията му да се оползотворят с добро представяне и на Мейджър турнир.

Както във футбола се казва за датския национален тим – „червения динамит“ избухна…тук можем да видим същото, леко перефразирано.

Холгер Руне

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.