ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ювентус се поизмъчи, но взе трите точки срещу Лече (ВИДЕО + СНИМКИ)

0
Ювентус - Лече
Снимка: БТА / BTA

Ювентус се върна на победния път след загубата от Сасуоло с 2:4 през уикенда и надделя трудно с минималното 1:0 Лече в среща от междинния шести кръг на италианската Серия А. Единственото и победно попадение реализира Аркадиуш Милик в 57-ата минута. Гостите завършиха срещата с човек по-малко след червен картон на Мохамед Каба в добавеното време.


През първата част „биаконерите“ атакуваха непрестанно, но така и не успяха да отбележат гол. Най-чистата ситуация дойде в 27-ата минута, когато Федерико Киеза бе изведен в коридор и останал очи в очи с вратаря стреля на сантиметри до гредата.

Все пак Юве поведе в 57-ата минута. След продължително разиграване в наказателното поле на домакините Уестън МакКени центрира за Адриен Рабио, който свали с глава към Аркадиуш Милик, който отблизо засече топката във вратата. ВАР показа, че няма засада в ситуацията и попадението бе зачетено. Гостите претендираха и за игра с ръка на Даниеле Ругани, каквато имаше, но доста по-рано в хода на атаката, така че реферите прецениха, че няма как да отменят гола за подобно нещо.

До края домакините удържаха аванса си, а в третата минута от добавеното време гостите останаха в намален състав след спорен червен картон за Мохамед Каба. Той падна в наказателното поле след сблъсък с Федерико Киеза. Съдията обаче прецени, че това е симулация и му показа втори жълт и съответно червен картон.

По този начин Ювентус се изкачи временно на втората позиция с 13 точки, докато Лече остава четвърти с 11 пункта. В следващия кръг „старата госпожа“ гостува на Аталанта, а Лече приема шампиона Наполи.

Вижте кадри от успеха на Ювентус над Лече:

Ювентус - ЛечеЮвентус - ЛечеЮвентус - Лече

Ювентус - Лече

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.