ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Милано, Неапол и Рим преплитат съдбите си в Серия А

0
Рома, Стадио Олимпико
Снимка: БТА

24-ият кръг в Серия А предлага не едно, а цели две дербита и множество преплетени съдби на отборите от Милано, Неапол и столицата Рим.

Още в съботния ден Рома посреща Интер на „Олимпико“ във Вечния град, бранейки перфектната серия на Даниеле Де Роси. „Нерадзурите“ пък ще опитат да се докажат в дерби във втора поредна седмица, след като преди дни надвиха големия съперник за титлата Ювентус. Именно „Старата госпожа“ закрива кръга с мач срещу „бианконерите“ от Удине.

Още един римски тим обаче ще излезе в събота в Серия А. Лацио гони задължителна победа в Сардиния срещу Каляри, с която да захапе около зона Европа.

Второто дерби в кръга е по оста Милано-Неапол. В неделната вечер Милан посреща криволичещия шампион Наполи в опит да се доближи до челниците Юве и Интер.

Напрежението изисква от Лацио да бие Каляри

Точно преди седмица Лацио катастрофира сериозно в Бергамо, където загуби от Аталанта с 1:3. На клубната база във Формело се появиха транспаранти, подтикващи синът на собственика от фамилията Лотито да вземе властта в свои ръце. Треньорът на лациалите Маурицио Сари пък бе наречен роб на президента на тима Клаудио Лотито.

„Орлите“ са изключително неубедителни през този сезон и въпреки наглед по-широкия си състав от предишни години, не намират добрата формула за успех в шампионата. Срещу Каляри Сари ще може да разчита на почти всичките си футболисти.

Шарл Де Кетелар, Аталанта - Лацио
Шарл Де Кетелар, Аталанта - Лацио (Снимка: БТА)

Единственият сигурен отсъстващ е полузащитникът Николо Ровела. Младият плеймейкър е наказан, а под въпрос до последно ще са друг вътрешен полузащитник Матиас Весино и централният бранител Алесио Романьоли.

Римският тим все още се намира близо до зона Европа – само две точки разлика от шестия Болоня, но пък и на незавидното и необичайно за Лацио девето място. При негативен резултат в Сардиния Торино може да задмине „бианкочелестите“, приближавайки ги до долната половина на таблицата.

Според Бетано Лацио ще спечели срещу Каляри на 2.18. Коефициентът за „рособлу“ пък е 3.55 срещу 3.25 за равен резултат в мача.

Серията на Даниеле Де Роси срещу могъществото на Интер

Новият треньор на Рома – Даниеле Де Роси, приема най-сериозното предизвикателство в четвъртия си мач начело на „вълците“. На „Олимпико“ гостува лидерът в шампионата и настоящ финалист в Шампионска лига Интер. Двубоят стартира в съботната вечер в 19:00 часа и ще прикове цяла Италия и вероятно половин Европа към себе си.

Досега Де Роси се справя безупречно до момента и е с три победи от три мача начело на любимите си „джалороси“. Трите успеха над тимове от долната половина обаче бледнеят пред „Змията“, която идва в Рим след победа над Ювентус в голямото дерби на Италия.

Добрата новина за Де Роси е, че може да разчита на почти всичките си футболисти. Единствените липси са свързани с двамата англичани Крис Смолинг и Тами Ейбрхам – дълготрайно контузени.

Интер
Интер (Снимка: БТА)

За Симоне Индзаги важи почти същото. Наставникът на Интер може да разчита на всичко най-добро, с което сломи и Ювентус. Липсващ е така или иначе периферният ветеран Хуан Куадрадо. И преди седмица колумбиецът беше аут от състава за мача с бившия си тим Ювентус.

В края на октомври Интер удари Рома с 1:0, а попадението бе дело на Маркус Тюрам. Може ли сега „вълците“ да вземат реванш, изцяло пременени, предстои да разберем.

За betano Интер отново е фаворит както преди седмица – 1.87 за победа във Вечния град. Единица за Рома е 4.50, а хикс 3.45 според изчисленията на букмейкъра.

Милан и Наполи в сблъсък с много неизвестни

Милан посреща Наполи на „Сан Сиро“ в неделя вечер във второто дерби от 24-ия кръг в Серия А. Двубоите между „росонерите“ и партенопеите гарантират истинско зрелище от поне три десетилетия насам и този път не се очаква да е особено по-различно.

Двата тима със сигурност биха желали да са на по-различни позиции от третата и седмата съответно, но многото им грешки ги доведоха далеч от борбата за Скудетото. Милан все пак се държи сравнително близо до върха и на огромно разстояние от четвъртото място.

„Дявола“ вече измъкна няколко мача на магия. Примери за такива са победите с по 3:2 над Удинезе и Фрозиноне, а можем да кажем и равенството 2:2 със Салернитана преди около месец. Във всички тези случаи късни голове дърпаха „росонерите“ напред и ги спасяваха от по-негативен резултат.

Милан
Милан (Снимка: БТА)

Формата на някои от играчите на Стефано Пиоли е доста притеснителна и предвид размаха на следващия съперник, в лагера на Милан трябва да си дадат сметка, че доста повече грешки ще бъдат наказани при нехайство срещу Наполи.

В Неапол пък Валтер Мадзари все още опитва да напипа точния баланс, с който да извади най-доброто от футболистите. Вече е сигурен трансферът на един от основните халфове Пьотр Желински в Интер. Подобна развръзка може да повлияе и негативно на съблекалнята.

Един от нейните лидери Марио Руй ще изпусне мача в Милано заради наказание, а звездата на тима Виктор Осимен се готви за финала на Купата на Африка, така че също е вън от състава.

Наполи
Наполи (Снимка: БТА)

Букмейкърът Betano дава коефициент 1.95 за Милан срещу 3.80 за шампиона Наполи. Ставката за равенство е 3.60.

Ювентус ще се отърсва от загубата в Дерби д`Италия

Ювентус загуби с 0:1 преди седмица от Интер в Дерби д`Италия, в което не показа особено много качества. Сега за „бианконерите“ идват други „бианконери“, но от Удине. Двата „черно-бели“ отбора ще закрият кръга в Италия в понеделник на „Алианц“ в Торино.

Юве ще опита да притиска Интер максимално, изоставайки към момента на 4 точки и с мач аванс. За разлика от почти всички конкуренти в местата от трето до осмо, „Старата дама“ има доста кадрови проблеми и извън наказанията на Пол Погба и Николо Фаджоли. Наказан за мача с Удинезе е Данило, а с контузии са Матиа Перин, Матиа Де Шильо и Мойс Кийн. Под въпрос за срещата са и звездите Федерико Киеза и Душан Влахович.

Душан Влахович, Ювентус
Душан Влахович, Ювентус (Снимка: БТА)

Все пак торинският колос остава фаворит срещу Удинезе, който бавно, но сигурно се свлича към опасната зона дори с добре познатия си стар-нов треньор Габриеле Чофи.

Юве е твърд фаворит на бетано – 1.44 за победа над Удинезе. За „фриуланите“ ставката е точно 8, а равният е оценен на 4.35.

Всички мачове от кръга:

Петък, 9 февруари:

Салернитана – Емполи 1:3

Събота, 12 февруари:

Каляри – Лацио

Рома – Интер

Сасуоло – Торино

Неделя, 11 февруари:

Фиорентина – Фрозиноне

Болоня – Лече

Монца – Верона

Дженоа – Аталанта

Милан – Наполи

Понеделник, 12 февруари:

Ювентус – Удинезе


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.