ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Милан си върна на Пари Сен Жермен, Леао над всички

0
Милан, Рафаел Леао, Оливие Жиру
Снимка: БТА

Милан победи Пари Сен Жермен с 2:1 в двубой от 4 кръг на груповата фаза на Шампионска лига. С тази победа „росонерите“ си върнаха частично за поражението с 0:3 на „Парк де Пренс“ преди няколко седмици.

В герой за „Дявола“ се превърна звездата на тима Рафаел Леао, който отбеляза истински шедьовър в 11-ата минута с акробатично изпълнение. Малко преди гола на Леао Милан Шкринияр отбеляза за парижани с глава.

В течение на първата част Юнус Муса и Рубен Лофтъс-Чийк от Милан се отличиха с пропуски, а същото важи и за Килиан Мбапе от гостите. Усман Дембеле пък удари напречната града малко, след като Леао вдигна „Сан Сиро“ на крака с изпълнението си стил „ала Пиола“.

Второто полувреме бе истински мастърклас за „росонерите“, които поведоха рано-рано в него. Оливие Жиру прониза с глава Джиджо Донарума, възползвайки се от изящно центриране на Тео Ернандес.

До края на мача Милан приспа темпото, но на свой ред имаше няколко шанса за гол. Освиркваният през целия мач Донарума на няколко пъти спаси отбора си от гол. Първо Тео Ернандес го обстрелва от фал, а после и Ноа Окафор го затрудни с фалцов удар.

В края на мача Канг ин Лий уцели още една греда за „принцовете“, но време за изравняване нямаше.

Сега групата се завърза изключително много. Борусия Дортмунд е начело със 7 точки, ПСЖ е втори с 6, Милан трети с 5, а Нюкасъл е последен с 4.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.