ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Милан изстрада едва втория си успех за календарната година

0
Оливие Жиру, Милан
БТА

Милан записа втори успех за календарната 2023 година. Шампионът на Италия победи на своя „Сан Сиро“ Торино с минималното 1:0. В герой за тима от Милано се превърна Оливие Жиру, отбелязал единствения гол в мача.

С успеха „росонерите“ поне временно ще са трети с 41 точки, докато Торо остава седми с 30.

След само минута игра Тео Ернандес се озова в наказателното на Торино и опита удар от малък ъгъл, но топката мина встрани от вратата. 

В средата на първото полувреме при едно центриране в наказателното на миланския град, топката попадна у Санабрия, който затрудни максимално Татарушану.

До края на частта положенията и интересните моменти понамаляха.

Десетина минути след почивката Рафаел Леао бе изведен сам срещу стража на „биковете“. Ситуацията обаче не бе от лесните и Ваня Милинкович-Савич спаси изстрела на португалеца, който имаше малко време за подготовка.

Милан поведе в резултата след малко повече от астрономически час игра. Ернандес направи страхотно центриране в наказателното поле на „гранатите“, където Жиру насочи топката с глава право във вратата за 1:0. 

Сандро Тонали бе напът да си отбележи автогол в 75-ата минута след корнер на Торино, но за щастие на всички в червено и черно, това не се случи.

В ответната контра Ернандес можеше да направи 2:0, ала изпусна чист шанс.






Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.