ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Петър Мицин е на 1/2-финал на Европейското първенство

0
Петър Мицин
Снимка: LAP.bg

Българският плувец Петър Мицин се класира за полуфиналите на 200 метра бътерфлай за мъже на Европейското първенство в малък басейн в румънския град Отопени. 18-годишният ни сънародник постигна трето време в сериите 1:55.28 минута. Най-бърз пък бе швейцарецът Ное Понти с 1:54.38 минута.

Калоян Левтеров подобри националния рекорд на 100 метра гръб с 52.46 секунди и е първият, плувал под 53 секунди в дисциплината. Досегашното върхово постижение в дисциплината бе на Владислав Терзиев – 53.02 секунди от 2020 година.

Времето отреди на Левтеров 21-о място и за съжаление не бе достатъчно за влизане в полуфиналите. Българинът ще участва в преплуване за определяне на втората резерва за полуфиналите със сърбина Никола Ацин, който даде същото време.

Габриела Георгиева бе заявена за участие в сериите на 50 метра гръб, но реши да пропусне този старт, за да съхрани сили за финала на 200 метра гръб, в който ще плува тази вечер.

Във вечерната сесия ще стартират трима българи – освен Габриела Георгиева във финала 200 метра гръб, ще плуват още Диана Петкова във финала на 100 метра съчетано и Петър Мицин в полуфиналите на 200 метра бътерфлай.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.