ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Договорката на Мбапе с Реал: Контракт за 5 години и 50 млн. евро заплата

0
Килиан Мбапе
БТА / BTA

Испанският вицешампион Реал Мадрид и френската звезда Килиан Мбапе са постигнали споразумение относно личния му договор. Журналистът на Cadena SER – Пако Делгадо, обяви, че испанският гранд е подписал предварителен петгодишен договор с Мбапе, според който заплатата му ще бъде в размер на 50 милиона евро годишно.

Договорът ще включва и откупна клауза на стойност над един милиард евро. Интересното е, че всички уговорки по контракта ще бъдат валидни както за това лято, така и следващото.

Делгадо посочва, че 10-и и 26-и юли ще бъдат ключови дати за бъдещето на футболиста. На 26-и юли ПСЖ тръгва на своята азиатска обиколка, което прави тази дата решаваща за евентуалния трансфер на Мбапе.

Делгадо заяви, че Реал Мадрид няма да заплати нито трансферна сума на ПСЖ, нито бонуси при подписването на договора. Причината за това е финансовата натовареност от около 200 милиона евро, които Реал трябва да плати на френския клуб.

„Няма такива пари в Реал, защото говорим за 200 милиона евро за ПСЖ, 50 милиона евро за играча и още 50 милиона евро заплата за първата година. Непосилно е за Реал да извади 300 милиона евро през първата година“, сигурен е Делгадо.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.