Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Възраждането на Марсилия продължи и срещу Лориен (ВИДЕО)

0
Олимпик Марсилия
Снимка: Twitter.com/Olympique de Marseille

Олимпик Марсилия продължава с изкачването си във френската Лига 1, след като надигра с 4:2 като гост на Лориен в последния двубой от 15-ия кръг на местния шампионат. Марсилци решиха до голяма степен всичко през първото полувреме, когато паднаха пет от головете в мача.


Още в третата минута гостите откриха.Центриране в наказателното поле на домакините доведе до истински карамбол, в който няколко играчи от двата отбора опитаха да изчистят топката или да я пратят в мрежата, като в крайна сметка Пиер-Емерик Обамеянг успя да отиграе за Шансел Мбемба, който прати кълбото по тревата във вратата за 0:1.

Шест минути по-късно Мбемба отново беше в основата и на второто попадение, когато центрира към Обамеянг, който засече с глава за 0:2.

Марсилия не спря и отбеляза трети гол в 33-ата минута. Тогава Жонатан Клаус центрира от корнер и Леонардо Балерди засече точно във вратата за 0:3.

Четири минути преди почивката Ромен Февр засече подаване от вътрешността на наказателното поле и намали за 1:3. Първоначално неговият удар бе блокиран от играч в бяло, но при добавката не остави шансове на стража на гостите Пау Лопес.

Веднага след подновяването на играта възпитаниците на Дженаро Гатузо си върнаха преднината от три гола, когато Жордан Верету намери чудесно Обамеянг, който отбеляза второто си попадение в срещата за 1:4.

През втората част падна само едно попадение на Бенжамен Менди, който се разписа във вратата на Лопес след добавка за крайното 2:4 в 52-ата минута.

Марсилци пък доиграха срещата с човек по-малко, след като десет минути преди края Клаус получи директен червен картон.

С тази победа Олимпик Марсилия записа трета поредна победа в първенството и в последните си четири мача в Лига 1 няма загуба, което им отрежда шестата позиция с актив от 23 точки. Лориен остава на 16-о място с 12 пункта, само с една повече от първия под чертата Клермон Фут. За марсилци предстои гостуване на Брайтън в последен мач от груповата фаза на Лига Европа, а след това приемат Клермон в шампионата. Лориен, който няма успех в последните си шест срещи, домакинства на Страсбург.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.