ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Манчестър Юнайтед може да плати нищожната клауза на Дибала

0
Пауло Дибала
БТА

Аржентинската звезда на Рома – Пауло Дибала може да напусне Вечния град след само сезон с екипа на „вълците“, пишат италианските медии. Според информации на Ботуша аржентинецът е желан от Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи“ са склонни да платят клаузата за откупуване, която е в размер на 12 милиона евро. Самата клауза стана обект на доста коментари в последните седмици и бе определена като нищожна.

Дибала се присъедини към „джалоросите“ миналото лято със свободен трансфер. Преди това той прекара 7 сезона в Ювентус. 29-годишният нападател бързо се превърна в основна фигура за Рома и от началото на сезона има 11 гола и 7 асистенции в 21 мача във всички турнири.

Аржентинският нападател намекна, че може да обмисли нов трансфер през лятото. На пресконференция вчера, 15.02, той отбеляза, че „не знае какво ще се случи в края на сезона“ и че се надява „Рома да играе в Шампионската лига следващата година“.

Това всъщност подчертава двете условия, които трябва да бъдат изпълнени, ако Рома иска да задържи Дибала след този сезон: класиране за Шампионска лига и задържане на Моуриньо като треньор на отбора.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.