ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Манчестър Сити пречупи Челси и е на 5 точки от върха

0
Манчестър Сити
Снимка: Twitter

Отборът на Манчестър Сити взе важна победа в битката за титлата. „Гражданите“ спечелиха с 1:0 срещу коравия Челси в среща от XIX кръг на Премиър лийг на „Стамфорд Бридж“ и вече са на 5 точки от лидера. Сити е втори с 39 пункта, а Арсенал остава на върха с 44. След загубата Челси е десети с 25 точки.

В герои за Сити се превърнаха резервите Джак Грийлиш и Рияд Марез, които влязоха в игра в 60-ата минута и само 3 по-късно решиха двубоя. В 63-тата минута Джак Грийлиш пусна прекрасен пас и на далечната греда Марез подложи крак и насочи топката в мрежата за 1:0.

До почивката най-доброто положение се откри пред Ерлинг Холанд, който в 38-ата минута пое топката с левия крак и шутира незабавно с десния, но в аут. В 44-тата минута Чуквуемека от домакините уцели дясната страничната греда.

Челси дълго успяваше да удържи съперника с компактна защита, но в началото на второто полувреме гостите упражниха натиск. След центриране на Кевин де Бройне Нейтън Аке нацели с глава лявата странична греда, а след това Кепа Арисабалага парира шут на Де Бройне. Последният по-късно отправи и друг удар, но в аут.

Челси отговори с шут на Тиаго Силва, след който кълбото премина н опасна близост край гредата, но малко по-късно Сити успя да материализира игровото си превъзходство с попадение на Марез.

До края шампионите не позволиха на съперника да застраши вратата им и след като удържаха крехкия си аванс, стигнаха до скъпоценния успех.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.