Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Вътрешните проблеми на Манчестър Юнайтед за малко да доведат до нов шумен провал

0
Манчестър Юнайтед
Футболистите на Манчестър Юнайтед празнуват гола на Антони срещу Нюпорт за ФА Къп (Снимка: БТА)

Манчестър Юнайтед избегна огромно разочарование в четвъртия кръг на ФА Къп, след като постигна победа с 4:2 като гост на 16-ия в класирането на Лига 2 (четвъртото ниво на английския футбол) Нюпорт Каунти. Това обаче изобщо не беше неделна разходка за отбора от Висшата лига до Уелс.

Веднага, след като Нюпорт Каунти си осигури място в този кръг, с победа над полуаматьорския Ийстли след преиграване, пътуването до „Родни Парад“ в нито един момент не изглеждаше като добър жребий за Манчестър Юнайтед. Полузащитникът на Нюпорт Скот Бенет също излезе с предупреждение преди двубоя: „Големите отбори не са свикнали с това, което е тук. Теренът за тях ще бъде малък. Съблекалните също, а те са свикнали да бъдат в хубави и големи съблекални“.

Юнайтед обаче започна мача с авторитет, който опровергаваше непознатата среда. Капитанът Бруно Фернандеш изведе гостите напред след седем минути след първата асистенция за сезона на Антони, преди Коби Майно да удвои още в 13-ата с първия си гол с екипа на „червените дяволи“. Както посочи статистическият портал Opta, последният път, когато Юнайтед имаше такова ранно предимство в двубой за ФА Къп, отборът спечели с 6:0.

Но Нюпорт тепърва загряваха. Девет минути преди почивката Брин Морис намали изоставането, а Уил Еванс изравни само две минути след подновяването на играта. В сезон, който е изпълнен с разочарование, един нов крак за Юнайтед щеше да ги довърши.

Нюпорт
Футболистите на Нюпорт празнуват след изравнителния гол на Уил Еванс срещу Манчестър Юнайтед за ФА Къп (Снимка: БТА)

Все пак това обаче не се случи, тъй като играчите на Ерик тен Хаг бързо отговориха на предизвикателството, а Антони сложи край и на дългото си чакане гол, давайки нова преднина на Юнайтед в 68-ата минута. Въпреки усилията на Нюпорт, Юнайтед затвърди мястото си в петия кръг с попадението на Расмус Хойлунд в добавеното време.

По този начин „червените дяволи“ ще се изправят срещу един измежду Бристол Сити и Нотингам Форест на 1/8-финалите в турнира.

Защитата на Манчестър Юнайтед бе на много слабо ниво

Антони, който не бе отбелязвал от девет месеца, показа леки наченки за своя потенциал, записвайки първата си асистенция и попадение за Ман Юнайтед през кампанията. Това обаче може би единственото нещо хубаво за Ерик тен Хаг, който ще има повече въпроси, отколкото отговори след този мач, тъй като защитата отново изглеждаше неориентирана, докато връзката между крилата и нападателя отново не съществуваше.

Антони
Футболистът на Манчестър Юнайтед Антони празнува гола си срещу Нюпорт за ФА Къп (Снимка: БТА)

Вратарят Алтай Байъндър записа първия си старт за „червените дяволи“ и със сигурност се е надявал на доста по0лек мач срещу Нюпорт. Уви, това не беше така. Рафаел Варан беше един от най-несигурните на терена и беше грешника за втория гол на домакините. Французинът далеч не е във форма през тази кампания, особено, след като не игра в продължение на два месеца заради контузия. След завръщането на Хари Магуайър, няма да е изненада, ако световният шампион от 2018-а година, отново да седне на пейката при още няколко подобни слаби изяви.

Егоистичните действия на фланговите футболисти не помагат на Ерик тен Хаг

Както Антони, така и Алехандро Гарначо имаха шансове да асистират поне за две попадения на централния нападател Расмус Хойлунд, но предпочетоха сами да завършват често атаките на отбора и да оберат славата само за себе си.

Расмус Хойлунд
Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд в действие срещу Нюпорт за ФА Къп (Снимка: БТА)

В един момент бившият футболист на Аталанта дори беше хванат да ругае аржентинеца, че се опита да дриблира в наказателното поле, вместо да се опита да го намери. Това беше наистина егоистична игра и от двете латноамерикански крила и нещо, което мениджърът трябва да поправи, ако иска да накара отбора си да играе правилно. Датският национал все още има какво да доказва, но и неговите съотборници трябва да му имат може би повече доверие, защото в противен случай, срещу някой по-силен съперник, такива пропуски ще бъдат наистина фатални.

Алехандро Гарначо
Футболистът на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо в действие срещу Нюпорт за ФА Къп (Снимка: БТА)

Маркъс Рашфорд върви по стъпките на Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо

Не е тайна, че нападателят Маркъс Рашфорд има проблеми с дисциплината и най-вероятно сега ще бъде глобен с две седмични заплати в размер на 650 000 паунда. Причината е, че през седмицата в две поредни вечери се е забавлявал до късно в нощни клубове в Белфаст. Той пропусна петъчната тренировка, информирайки клуба, че е болен.

„Той съобщи, че е болен, а останалото е вътрешен въпрос. Както казах, ще се справим с него. Аз ще се справя с него“, заяви Тен Хаг.

Нидерландецът вече показа, че е безкомпромисен при ситуации с дисциплинарни проблеми с играчите, като пример за това бе начинът, по който той извади от отбора Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо.

В края на октомври мениджърът разкритикува Рашфорд за това, че е излязъл да празнува рождения си ден в нощен клуб часове след загубата в дербито с Манчестър Сити. През миналия сезон пък нападателят бе изваден от групата за мача с Уулвърхемптън заради това, че бе закъснял за разбора. По този начин Рашфорд вече показва, че проблемите от дисциплинарен характер стават хронични за него, което предполага нова твърда реакция от страна на Тен Хаг.

Медиите на Острова информираха, че в понеделник сутрин Рашфорд е пристигнал на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед заедно със своя брат, който е и негов агент. Двамата трябва да проведат разговор с Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед - Тотнъм
Нападателят на Манчестър Юнайтед Марксър Рашфорд празнува гола си срещу Тотнъм във Висшата лига (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.