ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Манчестър Юнайтед дочака първия си успех в Шампионска лига

0
манчестър юнайтед копенхаген
Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед постигна първа победа в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионска лига. Трикратните европейски шампиони спечелиха домакинството си на датския Копенхаген с 1:0 в мач от трети кръг на Група „А“.

копенхаген манчестър юнайтед

Единственото попадение за „червените дяволи“ отбеляза защитникът Хари Магуайър, който е един от най-недолюбваните и осмивани играчи на Юнайтед. Англичанинът се разписа в 72′ след асистенция на Кристиан Ериксен.

Двубоят вървеше към своя край, когато в петата минута на даденото от съдията продъжение Скот Мактоминей извърши необмислено и закъсняло нарушение в своето наказателно и реферът посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нае резервата Джордан Ларсон, но изстрелът на шведския нападател бе вещо отразен от Андре Онана, който също е обект на непрестанни критики и подигравки откакто пристигна на „Олд Трафорд“.

Така Манчестър завоюва първите си три точки и вече заема трето място в класирането, докато Копенхаген е последен със само една точка.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.