Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Манчестър Сити отнесе Арсенал и го измести от върха

0
Манчестър Сити победи Арсенал
Снимка: БТА

Манчестър Сити победи Арсенал с 3:1 като гост в сблъсъка на върха в английската Висша лига. Само за три кръга възпитаниците на Пеп Гуардиола наваксаха 8 точки и вече са на първо място. Все пак лондончани са с мач по-малко. 

Тяхното падение продължи и днес, като в 24-тата минута Кевин де Бройне изведе „гражданите“. Те удържаха домакинския натиск е сграбчиха шанса си. В самия край на първото полувреме Букайо изравни от дузпа. 

Ситуацията остава дискусионна. На почивката анализаторите в Англия обърнаха сериозно внимание на положението. В ефир Гари Невил се изказа, че това няма как да е наказателен удар. 


През второто полувреме Джак Грийлиш отново даде аванс на гостите и така фокусът отново се измести върху случващото се на терена. Арсенал владееше инициативата, но Сити създаваш положенията. В 82-ата минута Ерлинг Халанд вкара и трети гол във вратата на „артилеристите“.

До края нови голове не паднаха и Микел Артета ще има сериозна храна за размисъл идните дни. В събота отборът му ще гостува на Астън Вила, което също не се очертава лесно. Малко след това Манчестър Сити пък има визита на Нотингам Форест. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.