Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ман Юнайтед няма какво да губи срещу ранения Байерн в Шампионската лига

0
Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед
Снимка: БТА / BTA

Последният шести кръг от най-престижния клубен турнир Шампионска лига стартира с осем мача във вторник. Някои отбори вече си осигуриха участие за елиминациите, но други ще треперят до последно, ако искат да продължат в турнира напролет.

Тази вечер със сигурност с най-голям интерес се очаква сблъсъкът между Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед от 22:00 часа в група „A“. Ситуацията там следната – баварците са сигурни осминафиналисти, като отдавна са си осигурили и първото място. Битката за второто обаче ще бъде жестока. В другия мач Копенхаген, който за момента е втори с 5 точки, приема третият Галатасарай, който е същия актив, но е с един гол по-лоша голова разлика от датчаните. Манчестър Юнайтед е на дъното с 4 пункта. „Червените дяволи“, които през уикенда понесоха нова тежка загуба, отстъпвайки на Борнемут с 0:3 на „Олд Трафорд“, ще се опитат да се реваншират пред своите фенове срещу баварския колос, тъй като нямат алтернатива на победата срещу германците, ако искат да имат шансове за прескачане на груповата фаза.

Юнайтед не държи съдбата си в свои ръце. Победа над Байерн, който пък загуби също тежко с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт през уикенда, няма да прати със сигурност англичаните в елиминациите. Това ще стане само и единствено при равенство в Дания – равенство, което ще е самоубийствено и за Копенхаген, и за Галатасарай, при положение, че манчестърци си свършат работата в „Театъра на мечтите“. Ако Юнайтед не победи Байерн, а Копенхаген и Галатасарай все пак завършат наравно, то датчаните ще прогресират към 1/8-финалите заради по-добрата си голова разлика от турския гранд. Ако Юнайтед не спечели срещу Байерн, победителят от Копенхаген – Галатасарай отива в елиминациите.

В група „B“ ситуацията доста по-ясна – Арсенал ще завърши групата на първо място, а компания на осминафиналите ще им прави нидерландският ПСВ Айндховен. В другия мач, Ланс и Севиля се изправят един срещу друг във Франция, като андалусийци ще се класират за любимия си турнир Лига Европа, ако стигнат до победата. В момента те изостават с три точки от Ланс.

В група „С“ 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид убедително излиза от групата като победител. Вторият Наполи е със седем точки, три повече от Брага. Италианският шампион не трябва да губи с два гола разлика домакинството си на „Диего Армандо Марадона“, тъй като това ще прати отбора в Лига Европа. От своя страна Брага може да отпадне от евротурнирите, ако загуби в Италия, а последният в групата Унион Берлин спечели домакинството си на Реал.

В група D пък сблъсъкът между Интер и Реал Сосиедад ще определи първенеца в групата. И двата тима вече си подпечатаха място на осминафиналите. При равенство в Милано испанците ще завършат на първото място заради по-добрата си голова разлика след равенството в Сан Себастиан, което означава, че „нерадзурите“ нямат алтернатива на победата, ако искат да спечелят групата. В другия мач Бенфика се нуждае от успех с поне три гола разлика при визитата на РБ Залцбург, ако иска да продължи в турнира Лига Европа, след като отстъпи на съперника с 0:2 у дома през септември.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.