ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Лъвиците“ останаха в Лигата на нациите и през 2024 година

0
България
Снимка: volleyballworld.com

Волейболистките от националния отбор на България запазиха мястото си в най-комерсиалния турнир – Лигата на нациите (VNL) и за следващата 2024 година.

Това стана факт, след като Турция победи Хърватия с 3:0 (25:14, 25:23, 25:18) в мач от последния кръг на Група 6 в Банкок. Така Хърватия остана на 15-а позиция в крайното класиране и е последният тим „Чалъндж“ тимовете.

Българките, водени от Лоренцо Мичели финишираха на 13-то място, и през следващия сезон отново ще бъдат сред най-добрите отбори в Лигата на нациите. Зад нас остана Тайланд, Хърватия и Република Корея.

По-рано през деня „лъвиците“ се „озъбиха“ но световния шампион Сърбия и му взеха два гейма, но в крайна сметка изгубиха с 2:3. „Плавите“ обаче останаха извън финалната осмица за финалния турнир в Арлингтън, САЩ.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.