Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Любопитно: Ливърпул плаща повече за заплати от Ман Сити

0
Мохамед Салах
Снимка: Twitter

Английският гранд Ливърпул плаща повече за заплати на своите футболисти, отколкото действащия шампион Манчестър Сити. Това става ясно от финансовия отчет на мърсисайдци за сезон 2021/22, цитиран от „Дейли Мейл“.

Ливърпул е похарчил 366 милиона паунда за запати през миналия сезон, като единствено Манчестър Юнайтед е дал по-големи възнаграждения на играчите си – 384 млн.

Сити от своя страна са дали 354 млн. паунда за заплати – с 12 милиона по-малко от Ливърпул. От 2017 г. насам пък бюджетът за заплати на мърсисайдци е нараснал с колосалните 75%, като ръстът на Юнайтед за същия период е 45%, а на Сити – 34.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.