Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец трябва да покаже класата си в Словакия, ако иска да продължи в Европа

0
Лудогорец
Снимка: LAP.bg

Българският шампион Лудогорец гостува на Спартак Търнава в мач от предпоследния пети кръг груповата фаза в турнира Лига на конференциите. Двубоят от група „H“ на стадион „Антон Малатински“ е тази вечер от 22:00 часа българско време, като ще бъде ръководена от латвиеца Виталийс Спасьонниковс.

„Орлите“ ще се опитат да се реваншират, след като загубиха изненадващо домакинството си на Славия с 2:3 в последния кръг на efbet Лига. Това бе и първо поражение за разградчани за първенство след завръщането на Георги Дерменджиев начело.

В първия мач между Лудогорец и Спартак Търнава българският шампион записа категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията. „Зелените“ са трети в групата си с актив от шест точки, след като постигнаха и престижна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 у дома. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе унизен от Нордселанд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

Скандинавците са с точка повече от българския тим на втората позиция, докато лидерът Фенербахче е с девет пункта. Тази вечер, отново от 22:00 часа, „фенерите“ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе предимство в битката с Нордселанд за второто място при успех в Търнава, като шансовете за Дерменджиев и компания на практика ще се изпарят при поражение от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордселанд на 14 декември в последния си двубой във всички турнири за календарната 2023-а година. Преди това обаче Лудогорец има два мача в efbet Лига – домакинство на Ботев Враца и гостуване на ЦСКА, а между тях посреща и Локомотив Пловдив в 1/8-финал от турнира за Купата на България.

Старши треньорът на „орлите“ – Георги Дерменджиев, няма да може да разчита на Спас Делев, който вчера не замина с отбора за Словакия, както и на трайно контузените Марсел Хайстер, Иван Йорданов и Диниш Алмейда. Очаква се в титулярния състав са се завърне капитанът Антон Недялков, който пропусна последните два мача на отбора, тъй като страдаше от травма, получена по време на мачовете с националния отбор.

Вероятен състав на Лудогорец (4-2-3-1): Симон Слуга – Антон Недялков, Оливие Вердон, Ноа Сонко Сундберг, Аслак Фон Витри – Педро Нареси, Клод Гонсалвеш – Кайо Видал, Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей – Руан Крус

Старши треньор: Георги Дерменджиев

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.