Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец ще трябва да доказва класата си срещу Астана, ако иска плейоф в Лига Европа

0
Астана - Лудогорец
Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945

Българският шампион Лудогорец посреща Астана в реванша от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Срещата на „Хювефарма Арена“ е днес от 21:00 часа, а главен съдия на срещата е топреферът от Англия Антъни Тейлър. Победителят от тази двойка ще играе с нидерландския гранд Аякс, а загубилият отива на плейофа за Лига на конференциите.

„Орлите“ може да са изключително доволени, че след първия двубой в Казахстан всичко на практика е в техните ръце, тъй като реваншът в Разград можеше да не е от значение. На двубоя миналата седмица Десподов изведе Лудогорец напред в 34-ата минута, но в 53-ата резултатът вече бе 2:1 в полза на домакините. В хода на целия двубой тимът от Астана беше по-добрият тим на терена и може би всичките им точни удари бяха безкрайно опасни.

За 12-кратните шампиони обаче изоставането в резултата не е непозната ситуация през този сезон. Тимът трябва да прави обрат, а по този начин бе отстранен Балкани в Шампионската лига след поражение с 0:2 в първия мач. Последва обаче разгромен успех с 4:0 в реванша и сега надеждите са за подобно развитие на ситуацията.

В неделя Лудогорец загря за днешния двубой с класически успех с 3:0 срещу основния си конкурент за титлата в последните години ЦСКА. Трите точки бяха постигнати сравнително лесно и по-скоро удоволствието от победата е по-голямо от евентуална натрупана умора в тези 90 минути. Междувременно и паузата в казахстанското първенство приключи, но Астана получи почивка и ще бъде по-отпочиналият отбор за днешния двубой.

Старши треньорът на „орлите“ – Ивайло Петев, все още не знае дали ще може да използва вратаря Серджио Падт и ащия полузащитник Доминик Янков, които пропуснаха двубоя с ЦСКА заради травми. На тяхно място играха Симон Слуга и Иван Йорданов. В понеделник пък шампионите се разделиха с халфа Мануел Кафумана Шоу, когото продадоха на израелския Макаби Хайфа.

Очакванията са, че разградчани ще имат предимство в днешния сблъсък. Причината за това е не само, че са домакини, но и заради тревното покритие. Теренът на „Хювефарма Арена“ е естествен, докато този в Астана е изкуствен и до голяма степен попречи на „орлите“ да покажат най-доброто, на което са способни.

„Не мисля, че Астана ще изглежда по различен начин. Там има изграден стил от доста години. Важно е ние по какъв начин ще действаме и какво ще правим. Имам увереност, че може да решим всичко в редовното време“, заяви треньорът на разградчани Ивайло Петев на пресконференция.

Вероятен състав на Лудогорец – 4-2-3-1: Серджио Падт – Марсел Хайстер, Оливие Вердон, Ноа Сонко Сундберг, Аслак Фон Витри – Якуб Пьотрьовски, Клоп Гонсалвеш – Кирил Десподов, Иван Йорданов, Бърнард Текпетей – Руан Крус

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.