ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец смаза от бой обезкървения Локомотив Пловдив

0
Лудогорец
Снимка: LAP.bg

Лудогорец показа, че е с класа над Локомотив Пловдив и го победи с 4:0 в осминафинален двубой за Sesame Купа на България. Интересното е, че първите трите гола на разградчани бяха дело на бразилци – Кайо Видал, Рик Джонатан и Руан Крус, а четвъртият на Матиас Тисера – аржентинец.„Зелените“ можеха да вкарат и повече голове, но вратарят на „смърфовете“ Динко Хоркаш спаси няколко положения.

Още в11-ата минута защитата на „железничарите“ капитулира. Клод Гонсалвеш намери Бърнард Текпетей, а ганаецът се измъкна добре и излезе сам срещу Динко Хоркаш, но предпочете да подаде на Кайо Видал, за който остана най-лесното – да вкара на празна врата за 1:0.

Малко преди гола Видал бе излязъл сам срещу Хоркаш, но от своя страна сбърка с подаването.

Локо отговори с удар на Евандро Коста, но топката рикошира благополучно за домакините.

През първата част нямаше повече положения, като за това помогна по-ниското темпо на Лудогорец, който защитава трофея си.

В началото на втората част Хорхе Сегура получи втори жълт и съответно червен картон, минути след като имаше още една ситуация, в която можеше да получи официално предупреждение.

Четвърт час преди края Лудогорец удвои. Рик Джонатан проби през центъра и стреля силно в долния десен ъгъл за 2:0.

Няколко минути по-късно Джонатан изпусна чист шанс, а същото направи и Франко Русо.

Все пак осем минути преди края на мача Квадво Дуа изведе по ювелирен начин Руан Крус, а бразилецът от чиста позиция не сбърка за 3:0.

В самия край на мача Матиас Тисера оформи крайното 4:0. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.