Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец е готов да изненада Аякс в поредната си луда европейска вечер

0
Лудогорец
LAP

Българският шампион Лудогорец се изправя срещу нидерландския гранд Аякс в първи двубой от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Големият сблъсък е днес от 21:00 часа на „Хювефарма Арена“. Сблъсъкът ще бъде ръководен от италианския рефер Марко Ди Бело.

Тимът на Ивайло Петев преживя разочарование във втория кръг на квалификациите на Шампионската лига, когато загуби от словенския Олимпия Любляна след драматичен реванш. Преди това в първия кръг Лудогорец се справи с шампиона на Косово – Балкани. Загубата от Олимпия изпрати тима в третия кръг на квалификациите в Лига Европа, където Лудогорец загуби първия си мач срещу Астана в Казахстан, но показа класата си в реванша, спечелен с 5:1. Така разградчани получиха шанс да играят с Аякс и същевременно си осигуриха участие най-малкото в групите на Лигата на конференциите, където ще попадне отборът при загуба от нидерландците.

Лудогорец

Разградчани обаче допуснаха неприятна загуба с 0:1 в гостуването си на Черно море през уикенда, като за пореден път си проличаха проблемите на тима, когато гостува. Сега обаче „орлите“ са домакини и с помощта на вярната си публика, която ще запълни на максимум „Хювефарма Арена“, се надяватда измъкнат позитивен резултат.

Старши треньорът Ивайло Петев яма проблеми с контузени футболист, а клубът е получил потвърждение от УЕФА, че ще може да използва полузащитника Клод Гонсалвеш, за когото се очакваше да бъде наказан, но това няма да е така заради промени в правилата на Европейската централа.

Черно море - Лудогорец

В същото време, това ще бъде първи мач в Европа за четирикратния европейски шампион тази година. За Аякс обаче важи същото като за Лудогорец и при евентуално изпадане ще играе в групите на третия по сила турнир в Европа. В Ередивизи обаче Аякс стартира добре, след като разби с 4:1 Хераклес. След това във втория кръг отборът направи 2:2 с Екселсиор.

Старши треньорът на амстердамци – Марис Стайн, обаче няма да може да разчита на трите си нови попълнения в днешния двубой – Йосип Шутало, Гастон Авила и Чуба Акпом, които все още не са картотекирани за мачове в Европа. Хърватският национал Шутало обаче, който бе привлечен за 20 милиона евро от Динамо Загреб, пътува с отбора и ще гледа на живо сблъсъка в Разград.

Аякс

„Ние ще имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и в света. Това е отбор, който е дал много играчи в целия свят. За нас е щастие, че имаме възможност да премерим сили с тях. Нашите момчета са готови, вярвам им на 100%. Имаме добър климат и всеки, който вземе участие, ще даде максимума от себе си. Най-важното е да играем като отбор и сплотено. Да, понякога допускаме и грешки, но ние знаем нашите проблеми и работим върху тях, за да не се повтарят. Очаква ни голямо зрелище и се надявам да покажем добър футбол и добра игра“, каза Петев на своята пресконференция в сряда.

Вероятен състав на Лудогорец – 4-2-3-1: Серджио Падт – Марсел Хайстер, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Аслак Фон Витри – Якуб Пьотрьовски, Клод Гонсалвеш – Кирил Десподов, Иван Йорданов, Бърнард Текпетей – Руан Крус

Вероятен състав на Аякс – 4-2-3-1: Джей Гортер – Анас Салах-Един, Йорел Хато, Яков Медич, Дивайне Ренш – Бенджамин Тахирович, Бранко ван ден Боомен – Стивън Бергвайн, Мохамед Кудус, Карлуш Роберто Форбс Боржеш – Браян Броби

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.