ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец ще се връща към реалността в Стара Загора

0
Лудогорец
Лудогорец - Сервет (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

22-ият кръг в родната efbet Лига ще завърши в понеделник, 26 февруари, с повече от интересен сблъсък. Един срещу друг ще се изправят Берое и шампиона Лудогорец от 17:30 часа на стадион под Аязмото в Стара Загора.

И за двата тима трите точки са задължителни в осъществяването на своите цели. Заралии са доста тежко положение в долната половина, докато „орлите“ преследват неистово първото място.

„Непознатият“ Берое си остава неузнаваем

Когато самият треньор на отбора казва, че ще му трябва време, за да разбере кой може да играе и кой не, значи положението е страшно. Силният старт на сезона беше само за заблуда на сериозните проблеми, които има в целия клуб след придобиването му от Ернан Банато миналото лято.

Тимът се превърна в развъдник на напълно непознати чужденци, най-вече от Южна Америка. Повече от дузина футболисти бяха взети, а в хода на полусезона част от тях си тръгнаха. Някои дори не успяха да направят дебюта си за старозагорци. Имаше и смяна на треньора Густаво Араголаса с Хосе Луис Ачиари. Заговори се огромни финансови проблеми и дори се появиха информации, че някои от футболистите крадат стоки от магазините в града.

Славия - Берое
Славия - Берое (Снимка: БТА)

През зимата ситуацията не се промени. Пречки имаше и пред старта на подготовката, а бяха взети нова доза играчи, за които не се знае почти нищо. Нещо, което допълнително затруднява Ачиари в опита да окомплектова отбора. В пълен противовес на цялата картинка, Берое привлече един доста качествен играч в лицето на колумбийския национал и бивш футболист на аржентинския гранд Бока Хуниорс. Който и както е успял да убеди футболист с такава сериозна класа да акостира в Стара Загора, заслужава сериозна похвала, макар да е ясно, че Вия едва ли ще се задържи и след идното лято.

Ертон Томбак и Себастиан Вия
Футболистът на Славия Ертан Томбак е фаулиран от Себастиан Вия от Берое (Снимка: БТА)

Той дебютира в първия мач на отбора за пролетния дял срещу Славия. Фланговия нападател не успя де блесне или да се запомни с нещо впечатляващо. Трябва да отчетем, че целият отбор на Берое беше покъртителен и загубата с 0:3 изглеждаше като добър резултат за старозагорци на фона на цялостното им представяне.

Велко Йеленкович и Вини Трибуле
Защитникът на Славия Велко Йеленкович в битка с нападателя на Берое Вини Трибуле (Снимка: БТА)

Както и треньорът Ачиари казва, трябва време, за да видим какво може да предложи този отбор на Берое, който дори се очаква да привлече още един нов халф и нападател до края на трансферния прозорец на 29 февруари, четвъртък. Нещата за тима няма да стават по-лесни, защото сега под Аязмото пристига ядосаният Лудогорец заради отпадането си от европейските клубни турнири. Единственото по-положително нещо, което можем да кажем за Берое е, че всичките им шест „чисти“ мрежи дотук през сезона са дошли у дома.

Хосе Луис Ачиари
Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари (Снимка: БТА)

Лудогорец може да излее целия си гняв в Стара Загора

Шампионите влизат в срещата на фона на прясната си загуба от швейцарския Сервет, след която отборът отпадна от турнира Лига на конференциите. Тимът на Георги Дерменджиев успя да удържи нулевото равенство в Женева и се очакваше да има предимство на свой терен в Разград. Е, това не стана и Лудогорец загуби с 0:1 след груба грешка на Клод Гонсалвеш. Така „зелените“ пък продължават да не успяват да елиминират съперник след групова фаза в европейските клубни турнири от отстраняването на Лацио през 2014-а година.

Якуб Пьотровски
Лудогорец - Сервет, Якуб Пьотровски (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

Единственото позитивно за отбора от цялата ситуация е, че сега ще може да се фокусира изцяло върху вътрешните турнири, където води борба на два фронта. Сега за отбора на Георги Дерменджиев гостуването в Тракия представлява чудесна възможност отново да се изравни на върха временния лидера Черно море, който в събота посече друг от кандидатите за титлата ЦСКА на своя „Тича“. Притеснителното е за Берое ще бъде, че Лудогорец вече няма какво да губи и може да изкара на показ истинската си мощ. За „орлите“ след това предстоят два поредни двубоя с ЦСКА 1948 – ¼-финал за Купата и за първенство, като и в двата случая домакин ще бъде шампионът.

Георги Дерменджиев
Лудогорец - Сервет, Георги Дерменджиев (Снимка: Facebook.com/PFC Ludogorets 1945)

За сблъсъка с Берое треньорът Дерменджиев няма да може да разчита на Марсел Хайстер и Антон Недялков, които са с травми. Очаква се обаче дебют от първата минута за разградчани да направи новото попълнение Ивайло Чочев в средата на терена.

Ивайло Чочев
Полузащитникът Ивайло Чочев позира с фланелката на Лудогорец (Снимка: БТА)

Какъв е балансът в мачовете между двата отбора?

В цялата история на това съперничество двамата тима са изиграли общо 41 двубоя, а Лудогорец е спечелил над 65% от мачовете – 27, докато успехите за Берое са едва три. В 11 случая пък срещите са завършвали наравно. Естествено, и головата разлика е в полза на „орлите“ – 81:24 отбелязани попадения, като допуснатите от старозагорци голове са 81, тези от разградчани – 24.

Прогноза за мача

Фаворит в срещата, без условности, си е Лудогорец и това трудно изглежда, че ще се промени. Това се потвърждава и от букмейкъра Betano, който дава коефициент за победа на гостите от Разград от 1.27. Слабата защита на Берое в комбинация с мощната атака на шампионите може да означава, че попадения ще има – ставката за над 2.5 гола е 1.72.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.