ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец започва нова ера и търси нови лидери

0
Лудогорец
Снимка: lap.bg

След напускането на Кирил Десподов Лудогорец започва нова ера и още тази есен ще се разбере как ще съумее да се справи без доскорошния свой лидер и обединителна фигура. Защото такъв безспорно беше Кирил през последните повече от три години и сега всички играчи на клуба са изправени пред огромното предизвикателство, че и без него могат да се задържат на върха у нас и да опитат да излязат от групата си в Лига на конференциите.

Казват обаче, че лидерите се раждат, а не се създават и играчи като Десподов не се раждат всяка година. Но дори в началото неговата липса да се усети, в Лудогорец трябва да направят всичко възможно с огромния си потенциал в атакуващ план да заместят адекватно бившия си капитан.

Кой ще поеме тази отговорност, кой ще създава положения и ще вкарва, кой ще поведе отбора?

На първо четене тази роля би трябвало да си поделят петима нападатели, тъй като Квадво Дуа ще се лекува още дълго време. Дори въпросните играчи обаче да нямат качествата на Десподов, щом са привлечени в Лудогорец, те са задължени да докажат, че са стока, че могат да играят под напрежение и да отговарят на големите очаквания.

Да, дойде време особено Матиас Тисера и Бърнард Текпетей да станат основните фигури в нападение. Не че двамата не са имали силни изяви и не са вкарвали важни голове, но някак си досега оставаха в сянката на Кирил Десподов и на Игор Тиаго през последния сезон.

До тях ще са опитният Спас Делев, който се радва на последните си години във футбола и новите Руан Секо и Мунир Шуиар, за които тепърва ще разберем дали могат да са полезни на тима.

В Лудогорец обаче нямат време за губене, тъй като мачовете следват един след друг и играят на три фронта, поне до Нова година. Така че въпросните разполагат с три месеца, за да запазят класата и традициите на разградските орли и да покажат, че в клуба има живот и след Десподов.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.