Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец загуби в Казахстан, но запази шансове за класиране

0
астана лудогорец
facebook.com/pfcludogorets1945

Астана победи Лудогорец с 2:1 в първи мач от сблъсъка им в трети предварителен кръг на Лига Европа. Възпитаниците на Ивайло Петев не успяха да спечелят в трети пореден евромач, но въпреки това шампионите на България запазват шанс да продължат напред, имайки предвид минималния аванс на първенците на Казахстан.

Срещата на „Арена Астана“ започна спокойно, а първата ситуация за гол бе пред вратата на Лудогорец. В 10′ Ян Вороговский уцели страничната греда на Серджио Падт. Следващите минути преминаха под леко предимство на одмакините, но „орлите“ удариха първи в 34′, когато Ноа Сонко Сундберг отбеляза първия си гол за Лудогорец след асистенция на Кирил Десподов.

Радостта на „зелените“ бе кратка, тъй като 6 минути по-късно Астана изравни след гол на Жарко Томашевич, който подобно на Сундберг засече с глава центрирането на свой съотборник. Така и завърши първата част.

Играчите на Григорий Бабаян започнаха второто полувреме по-активно и логичното се случи в 53′, когато Астана направи пълен обрат. Ховнанисян центрира към наказателното на Лудогорец, а там най-съобразителен и на място се оказа Александр Марочкин, който вкара третия гол в мача с глава.

Реваншът в Разград е насрочен за следващия четвъртък, 17.08.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.