Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец спечели престижна победа над Аякс в Амстердам

0
Матиас Тисера
Стопкадър: Диема Спорт

Отборът на Лудогорец спечели престижна победа като гост над Аякс с 1:0 в реванша от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Гола вкара Матиас Тисера в 62-рата минута след прекрасна асистенция от десния фланг на резервата Доминик Янков.

Това е първи успех на български отбор над световния гранд в Амстердам, но той не бе достатъчен на „орлите“ да продължат участието си във втория по сила европейски турнир. Там с общ резултат 4:2 ще играе Аякс, а играчите на Ивайло Петев също остават в Европа поне до Нова година, но в групите на Лига на конференциите.

Лудогорец трябва да бъде поздравен за добрта игра на нидерландска земя, с която защити честта и достойнството си. В последните 15 минути нашите дори можеха да направят живота на домакините още по-труден, но първо удар на Тисера профуча в опасна близост край гредата, а 80-ата минута Рик Джонатан нахлу сам отляво и реши да подава към непокрития Тисера, но пасът бе неточен.

Показателен за грамотния футбол на Лудогорец е фактът, че за цял мач Аякс остана без удар във вратата.

За родния шампион не игра Кирил Десподов. Капитанът остана на пейката, тъй като е спряган за трансфер в Олимпиакос.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.