Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец ще пази успешни серии срещу Левски

0
Лудогорец
Снимка: БТА

Българският шампион Лудогорец ще опита да запази успешни серии в мача срещу Левски от 27-ия кръг на елитното първенство.

Двубоят е утре (сряда) от 19,30 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград и в него домакините влизат като лидер в групата на майсторите, с 3 точки преднина пред втория и една среща по-малко.

Към днешна дата играчите на Лудогорец се намират в прекрасна форма и след като записаха осем пореди победи, показват, че могат да поддържат постоянство в играта и резултатите, и уверено вървят към изпълнение на поставената цел.

Франсиско Сон
Франсиско Сон (Снимка: БТА)

Левски обаче също се представя силно напролет и до този момент записа пет победи и един равен, а отделно е без загуба в десет поредни срещи – седем успеха и три равенства.

Фактите сочат още, че разградските орли играят успешно срещу „сините“ и нямат загуба от тях в последните си 23 мача за първенство – 17 победи и 6 равни. У дома Лудогорец също е убедителен и е регистрирал 14 победи, 4 равенства и само едно поражение, като в последните си 17 срещи пред своите фенове „орлите“ имат 13 победи и 4 равни.

За предстоящия сблъсък треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев няма кадрови проблеми, ако не броим Тодор Неделев, за който обаче се знаеше, че няма да може да играе, и най-вероятно ще заложи на същите 11, които пусна при успеха над Локомотив на „Лаута“.

Пред вратаря Серджио Падт ще са Аслак Фон Витри, Оливие Вердон, Диниш Алмейда и Франсиско Сон, а Педро Нареси и Клод Гонсалвеш ще са двойка опорни полузащитници. По крилата ще атакуват Бърнард Текпетей и Рик Джонатан, а зад изнесения на върха на атаката Квадво Дуа ще е Якуб Пьотровски. Ако все пак обаче Дерменджиев реши да направи промени, те ще са свързани с включването сред титулярите на Кайо Видал и Руан Секо или на единия от тях, за сметка на Рик или Дуа. 

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

На десет от тези играчи всъщност Дерменджиев разчита неизменно, но прави впечатление, че в последните две срещи в сърцето на отбраната Алмейда измести Сонко Сундберг.

Португалецът полага огромни усилия да се пребори за титуляр, след като бе взет от Лудогорец през януари 2023 година, но имаше малшанса да получи една от най-тежките контузии във футбола и след последвалата операция дебютът му се отложи с повече от година.

Тази пролет Диниш дебютира срещу Ботев Пловдив, когато замени Вердон 4 минути преди края, а в последвалите две срещи със столичното Локо и пловдивското Локо започна в основния състав и игра през цялото време, като при гостуването под тепетата донесе изключително важните три точки за своите с първия си гол за разградския тим, реализиран в последната минута.

Когато говорим обаче за дребито в сряда, е важно да отбележим също, че Лудогорец потвърждава една тенденция да се представя на най-високо ниво срещу най-силните у нас и през това първенство. До този момент „орлите“ изиграха осем мача срещу съперници от първата шестица, в които записаха шест победи, равен и загуба.

Шампионите надделяха два пъти срещу ЦСКА – с по 3:0 и 1:0, срещу Черно море изгубиха с 0:1 край морето и спечелиха с 3:1 у дома, с Локо Плодвив пък завършиха 1:1 на свой терен и го победиха с 2:1 под тепетата, биха също и Левски с 1:0 в столицата и ЦСКА 1948 с 2:0 в Разград.

Бърнард Текпетей
Бърнард Текпетей (Снимка: БТА)

Що се отнася до Левски, в неговия състав за двубоя с Лудогорец ще се завърнат изтърпелият наказанието си защитник Хосе Кордоба и най-вероятно десния външен халф Фабио Лима, ако е напълно готов за игра след травмата.

Предвид силните страни на „сините“, не е трудно да се предположи, че планът на Дерменджиев ще включва да бъде неутрализиран в средата на терена Джавад Ел Джемили, от който идват основните идеи и креативност при изграждането на атаките и техния завършек, а напред да бъдат лимитирани шансовете за изява на Марин Петков, който ще е на най-силната си позиция отляво в нападение, при положение че Лима попадне в състава.

Петков прави силна пролет, след като вече вкара 4 гола за Левски и един за младежите на България, който им донесе успеха с 1:0 като гости над Полша и запази шансовете им за класиране на Евро 2025. Това означава, че той е играч, на който със сигурност ще бъде обърнато по-специално внимание и Дерменджиев ще предприеме нужните мерки, за да бъде спрян.

Иначе за мача в Разград родните букмейкъри определят Лудогорец като безспорен фаворит и към момента Betano например приема залози за негов успех при ставка 1.52. Равният е оценен на 3.70, а победата за гостите – на 7.00.

На сходно мнение е и Efbet, който предлага коефициент 1.53 от за три точки на Лудогорец, този за равен е 4.00, а за победа на Левски – 6.80.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.