ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец се готви за незабравима европейска вечер

0
Лудогорец
Снимка: Сайт на Лудогорец

Футболистите на Лудогорец са надъхани и пределно мотивирани да поднесат поредната незабравима европейска вечер на своите верни привърженици.

Днес от 19,45 часа българският шампион приема Сервет на своя терен в среща-реванш от елиминационната фаза в Лига на конференциите, след като първия мач в Женева завърши 0:0. Крайният победител в сблъсъка ще се класира за осминафиналите в надпреварата и затова „орлите“ ще направят всичко възможно да елиминират швейцарския си съперник.

Хубавото при Лудогорец е, че се намира в добро състояние в началото на пролетния полусезон и постига позитивни резултати, които допълнително повишават увереността и самочувствието на футболистите му.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: Сайт на Лудогорец)

След равния в Швейцария подопечните на Георги Дерменджиев успяха да спечелят на родна земя срещу Черно море и излязоха начело в класирането на родното ни елитно първенство.

Верен на своите принципи, предводителят Дерменджиев едва ли ще прибегне до големи ротации в състава за днешния европейския двубой, въпреки че се очаква да направи една или две промени в 11-те, които започнаха срещу варненските моряци.

На мястото на Руан Секо, който изригна с две попадения и асистенция за успеха над Черно море, вероятно ще се появи Квадво Дуа, а Кайо Видал евентуално може да замести на единия фланг Рик Джонатан.

Другите девет титуляри изглеждат ясни – Серджио Падт, Аслак Фон Витри, Ноа Сонко Сундберг, Оливие Вердон, Франсиско Сон, Клод Гонсалвеш, Педро Нареси, Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей.

Дерменджиев вече обяви, че се надява неговите момчета да изиграят срещата умно, за да постигнат целта си и със сигурност на терена това ще се получи, тъй като през последните години Лудогорец показа, че знае как да играе в подобни мачове и да взема своето, и неслучайно стана българския турнирен евробоец.

Познавайки треньора на „орлите“, не е трудно да се предположи, че той ще подготви и някои тактически уловки на противника, а отделно за една съдържтелна продукция на „орлите“ днес могат да допринесат и тримата в в халфовата линия, които се намират в добра форма и са еднакво полезни и в двете фази.

След като пребори болките, заради които пропусна финала за Суперкупата, Клод Гонсалвеш с всяка своя изява демонстрира колко ценен играч е, Педро Нареси държи постоянство, а Якуб Пьотровски започна пролетния полусезон така, както завърши есенния – с класа.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: Сайт на Л,удогорец)

Като цяло е необходимо разградчани да са солидни и сигурни в дефанзивен план, тъй като в първия мач съперникът имаше няколко ситуации, а напред задължително трябва да вкарат гол, ако искат да спечелят още в редовното време.

Разбира се, предвид резултата от Швейцария, на „Хювефарма Арена“ може да се стигне до всякакъв сценарий, но той обаче едва ли ще завари неподготвен Лудогорец, който е свикнал да надделява и след продължения, и след дузпи.

Не е за пренебрегване и факта, че от мачове като този може да спечелят едновременно и Лудогорец, тъй като ще получи свежи страхотни пари за преминаване в следващата фаза, и неговите играчи, които имат възможност да си вдигнат с пъти своите трансферни цени.

Нека припомним също, че Лудогорец има приятни спомени от битките си с швейцарци. Разградчани се превърнаха в първия български клуб с победа в групите на Шампионска лига, след като спечелиха срещу Базел с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“ с гол на Йордан Минев в края.

При следващото си участие в групите на най-комерсиалния турнир „орлите“ завършиха два пъти наравно със същия съперник, като при 1:1 в Швейцария станаха и първия наш отбор, взел точки на чужд терен в групите на ШЛ.

В София Лудогорец направи 0:0 с Базел и след като завърши преди него в класирането, продължи напролет евроизявите си с мачове в Лига Европа. Там на шеснайсетинафиналите разградчани отстъпиха пред Копенхаген след 1:2 в Разград и 0:0 в Дания.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: Сайт на Лудогорец)

Преди това, през лятото на 2013 година, Лудогорец среща Базел и в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига, но изгуби два пъти с 2:4 в София и 0:2 в Швейцария.

Нашите обаче продължиха участието си в Лига Европа, където се представиха великолепно. Отборът записа по две победи над нидерланския гранд Айндховен и хърватския Динамо Загреб, както и успех срещу Черноморец в Одеса и равенство в София, и с 16 от 18 възможни точки завърши на първо място в групата.

На шеснайсетинафиналите Лудогорец изхвърли италианския колос Лацио след победа с 1:0 в Рим и зрелищно 3:3 в София, а впоследствие отпадна на осминафиналите от Валенсия след две загуби с 0:3 на Националния стадион „Васил Левски“ в нашата столица и 0:1 на „Местайя“ в Испания.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.