ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец постигна историческа победа в Европа

0
Лудогорец
Снимка: Лудогорец

Победата на Лудогорец срещу Спартак в Търнава е историческа 50-а за отбора на европейския терен. Любопитно е, че първия успех на разградчани е също срещу словашки отбор – 3:0 срещу Слован Братислава преди десет години в квалификациите на Шампионска лига.

Сред тези вече 50 победи, записани в 142 мача, се отличават множество забележими резултати. Лудогорец победи и елиминира балканските грандове и носители на КЕШ Стяуа и Цървена звезда, справи се също и с Динамо Загреб, Партизан и Фенербахче. Отстрани и гръцкия колос Олимпиакос, и записа победи над традиционно силни съперници като Брага, Базел, ЦСКА Москва и Виктория Пилзен.

Сред постиженията на „орлите“ в Европа са още победи над Рома на Жозе Моуриньо, Лацио на Мирослав Клозе, както и над носителите на куп трофеи от турнирите на Стария континент Аякс, ПСВ Айндховен и Андерлехт.

Важна част от европейски поход на Лудогорец бе и успеха над Хофенхайм на Юлиан Нагелсман, равенството с Байер Леверкузен в Германия, както и равенствата срещу Пари Сен Жермен на „Парк де Пренс“ и срещу Ливърпул на Националния стадион „Васил Левски“ в групите от Шампионска лига, в които Лудогорец отбеляза по два гола.

В последните 10 години Лудогорец игра два пъти в групите на Шампионска лига, седем пъти в тези на Лига Европа и веднъж в групите на Лига на конференциите, като пет пъти достигна до елиминационната фаза.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.