Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец изпитва трудности на този терен

0
Лудогорец
Снимка: БТА

Отложеният мач срещу ЦСКА 1948 в Бистрица дава възможност на Лудогорец да направи поредната стъпка към пренаписване на историята си.

Двубоят на „орлите“ с „червените“ е на 11 април (четвъртък) от 18,45 часа в столичния квартал и в него подопечните на Георги Дерменджиев влизат в серия от 10 победи поред в групата на майсторите.

Ако разградчани вземат 11-ата, те ще се откъснат с 9 точки пред втория ЦСКА и ще направят гигантска крачка към 13-ата поредна титла, която би ги извела на трето място в световната класация по този показател.

Лудогорец
Лудогорец (Снимка: БТА)

Към момента лидери в нея са латвийския Сконто и Линкълн Ред Импс от Гибралтар, които са ставали по 14 пъти поред шампиони на своите държави. Трети с по 13 поредни първи места са норвежкия Розенборг и БАТЕ Борисов от Беларус.

През този сезон разградчани вече играха два пъти с ЦСКА и спечелиха срещу тях на своя терен с 3:1 в четвъртфинален сблъсък за Купата на България и 2:0 за първенство.

Тези два двубоя обаче няма да имат нищо общо с третия сблъсък, в който се очаква домакините да опитат да окажат сериозна съпротива на шампионите.

Иначе ЦСКА 1948 записва голямо отстъпление като игра и резултати през втория дял в шампионата и закономерно напролет още е без победа – 4 равни и 4 загуби.

Тези неудачи доведоха до треньорска рокада и мястото на Николай Панайотов зае Валентин Илиев, който за втори път води отбора. В първия мач под негово ръководство „бистришките тигри“ измъкнаха точка от Ботев в Пловдив, а целта пред Илиев е да класира ЦСКА 1948 шести или на седма позиция, която дава право на участие в бараж за Лига на конференциите срещу четвъртия на негов терен.

В Лудогорец обаче едва ли се вълнуват какво се случва в тима от Бистрица, тъй като са зависими от самите себе си и са наясно, че единственото от тяхното представяне ще зависи дали ще ликуват накрая.

А това е твърде вероятно да се случи, стига „орлите“ да запазят постоянното доброто си игрово ниво и през този и другия месец, нещо което неизменно правят, откакто Георги Дерменджиев се завърна начело на клуба на 24 октомври миналата година.

За утрешния мач специалистът няма проблеми със състава, ако изключим травмата на Аслак Фон Витри, и предвид това, че не прави големи ротации, може да се предположи, че най-вероятно ще заложи на девет от играчите, които излязоха при успеха с 2:0 над Пирин в Блаогевград – Серджио Падт, Георги Терзиев, Оливие Вердон, Диниш Алмейда, Франсиско Сон, Педро Нареси, Клод Гонсалвеш, Рик Джонатан и Бърнард Текпетей.

В 11-те ще се завърне и капитанът Якуб Пьотровски, който изтърпя наказанието си и ще замени Тодор Неделев, а единствените въпросителна е свързана с това кой да поведе атаката.

Дерменджиев ще избира за централен нападател между Квадво Дуа или Руан Секо, но на който и от тях да гласува доверие, няма да е някаква изненада, след като двамата се редуват в състава, а понякога дори едновременно са и титуляри.

За последно това се случи при разгромната победа срещу Левски, когато Секо бе зад Дуа и ако сега Дерменджиев отново прибегне до същия вариант, това ще означава, че Педро Нареси ще остане резерва.

При добър развой за Лудогорец нищо чудно през второто полувреме първи игрови минути от 7 месеца да запише и възстановения левия бек Марсел Хайстер, който попадна в тимовия лист в срещите с Пирин и пловдивското Локо, но се появи на терена.

Германецът игра за последно при 2:2 срещу пловдивския Ботев на 16 септември 2023 година в Разград.

Рик Джонатан
Рик Джонатан (Снимка: БТА)

Като цяло обаче в Лудогорец трябва да са изключително внимателни и коцентрирани утре, тъй като нямат победа над ЦСКА 1948 в последните си 4 мача в Бистрица.

За последно шампионът надделя на този терен на 8 ноември 2020 година с 3:0 след две попадения на Клаудио Кешерю и една на Мавис Чибота, а впоследствие записа две загуби с 1:3 и 0:2 и два пъти завърши 2:2.

Общият баланс обаче е в полза на Лудогорец, който има 4 победи, 3 равенства и 2 загуби, с голова разлика 18:10.

Относно предстоящия двубой в четвъртък букмейкърите дават категорично предимство на Лудогорец. Efbet примерно приема залози за негов успех при коефициент 1.40, този за победа на домакините е 7.75, а за равен – 4.85.

На подобно мнение е и Winbet, който предлага ставки от 1.47 за три точки на гостите, 4.50 за равенство и 7.25 за домакински успех.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.