Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец има богатство в средата на терена

0
Доминик Янков
Снимка: уикипедия

При изразителния успех над Балкани ясно се видя, че в средата на терена Лудогорец разполага с изобилие от класни и можещи полузащитници. Такива, които могат да помагат на тима да излиза от критични по време на мачовете моменти и да печели победи.

Безспорно е обаче, че един от тях се наби в очи и е радващо, че той игра и в Академията на „орлите“, преди да стигне до представителния тим. Разбира се, става дума за Доминик Янков, който се очертава като истинско богатство за „орлите“. Играч с безспорни качества. Играч, който стигна в ранна възраст и до националния отбор на България, но заради контузии до този момент не е успял да разгърне огромния си потенциал.

Заради най-тежката си травма Доминик пропусна на практика и пролетния полусезон, но срещу косоварите демонстрира на какво е способен. Той бе моторът на своите, халф, еднакво полезен и в двете фази – когато неговият отбор трябва да гради играта и когато трябва по най-бързия начин да отнема топката от съперника.

Янков се справи безупречно със задачата си и дори можеше да вкара гол, но по-важното е, че има огромен принос за успеха, който позволи на Лудогорец да елиминира коварния съперник и да продължи да мечтае в Шампионска лига. А още по-важно е, че видяхме един преобразен Доминик Янков. Футболист, решен на всичко да се бори за титуляр и който с интелигентната си игра отправи ясно послание към своите конкуренти за място в състава, които са основно чужденци.

И не на последно място, точно с такава игра Доминик със сигурност ще повишава и цената си занапред, която към днешна дата според популярния портал Transfermarkt, е 1,5 милиона евро.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.