Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лудогорец доказа, че може да бие европейски грандове

0
Лудогорец
Снимка: lap.bg

Бъларският шампион Лудогорец постигна пирова победа над нидерландския гранд Аякс, и то в неговия дом – „Йохан Кройф Арена“ в Амстердам. Разградчани спечелиха с 1:0, и макар да отпаднаха с общ резултат 2:4, доказаха, че могат да побеждават европейски грандове.

И го доказаха за трети път в последната година, след като през миналата есен победиха италианския Рома, а през февруари надвиха белгийския Андерлехт. Сега биха Аякс. И трите опопента са сериозни имена в европейския футбол, а Лудогорец успя да ги победи.

Лудогорец - Берое

Да, Аякс може би не игра на върха на възможностите си. Може би и спести сили в реванша срещу Лудогорец, след като спечели с 4:1 в първия мач. Но дори и така победа на Лудогорец пред близо 60 хиляди души на „Йохан Кройф Арена“ си е престижна и заслужава уважение.

Лудогорец ще е и единственият български представител в групите на евротурнирите. За пореден път. Левски бе близо, но не успя. ЦСКА пък бе ужасно далеч. Истината е, че „сини“ и „червени“ за момента отстъпват на Лудогорец. И тепърва има да доказват, че могат да бъдат по-добри от разградчани.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.