ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Любо Пенев в Локомотив Пловдив – ПР спортен ход

0
Любослав Пенев
Снимка: БТА

По всяка вероятност Локомотив Пловдив ще има нов треньор и той ще се казва Любослав Пенев. Едно от най-големите футболни имена в България ще води един от най-големите тимове, с една от най-масивните фенски маси. А и на един от най-хубавите стадиони, трябва да кажем. „Смърфовете“ могат да се окажат печеливши след ситуация, в която вече бяха загубили дългогодишния си наставник Александър Томаш. На практика пловдивчани се възползваха от отказа на ЦСКА да ангажира Пенев. Сега Ел Голеадор ще може да докаже отново своите качества на „Лаута“.

В последните 14 месеца Супер Любо бе част от Хебър. „Гробарите“ и Царско село са тимовете, в които Пенев е изкарвал най-дълго време. И с двата скромни тима славният някога нападател постигна завидни резултати, превръщайки ги в неприятен съперник дори за най-добрите по родните терени.

Георги Каракашев, Димитър Илиев и Георги Вълчев
Хебър Пазарджик - Пирин Благоевград, Георги Каракашев, Димитър Илиев и Георги Вълчев (Снимка: БТА)

Голямата картина изглежда изрисувана от много добър художник. Един от най-актуалните български треньори отива на страхотно ново място – нов стадион, млад отбор, огромна фенска маса.

Поглед в по-дълбоките процеси при „черно-белите“ ще открие малко по-смущаваща картина. Собственикът Христо Крушарски е в дефицит. Преди броени часове ексцентричният бос бе атакуван с декларация от една от най-големите фенски общности на Локо Пд. Привържениците на „черно-белите“ призоваха боса да напусне и да остави акциите. Мнозина ще кажат „Какво пък, поредното фенско недоволство, нищо особено“. Явно обаче напрежението тлее на „Лаута“ и не е далеч времето, в което ще ескалира.

Крушарски със сигурност е останал жегнат от декларацията. В неговата реторика можем да кажем, че „му пари на з*дника“. Очевидно босът си е дал сметка за своите възможности и тези на състава. Видимо отслабен, Локомотив Пловдив далеч не прилича на отбора от есента на 2023-а година. Няма ги Динко Хоркаш, Джовани, Евандро, Бабакар Дион, Алфа Конте, Матеус, Пиер Зебли, сигурно ще изпуснем някого. Отборът продава, за да се самоиздържа. Това заявява и Крушарски в честите си интервюта. В едно от тях бизнесменът съобщи, че му трябва около половин милион, че да издържа „железничарите“ от Пловдив спокойно. Но може би Крушарски е намерил решението. Свален бюджет, отбор от местни момчета и довършване на стадиона и базите на клуба.

И по-подходящ за добри спортни резултати в тези условия от Любо Пенев просто няма. В последните месеци Пенев се кали в Пазарджик, където бъдещето все още е под въпрос. На „Георги Бенковски“ има слухове за нова собственост и все пак има надежда. С младите момчета на пазарджиклии Пенев предотврати изгнание във Втора лига.

любослав пенев хебър пазарджик
любослав пенев хебър пазарджик

Е, в Локомотив целите са по-високи, но Пенев не се плаши от високи летви. Като възпитаник на ЦСКА и испанската футболна школа, в речника на Пенев думата „победа“ е залегнала дълбоко в съзнанието. Неговата осанка може да качи Локомотив Пловдив на следващото ниво. С добри резултати Пенев може да осигури и спокойствие на собственика Крушарски.

Босът на „Лаута“ определено е научил някои тънкости във футбола. Изграждайки турнирния боец Локо Пловдив в първия си престой, Крушарски имаше доста съветници, някои с доста добро реноме във футболните среди. Може би именно от тях бизнесменът е научил как да „отървава кожата“, както отново би се изразил самият той. Назначаването на Любослав Пенев изглежда като много добре обмислен ход. Докато Пенев и авторитетът му са на „Лаута“, и не се сблъскат челно с темперамента на Крушарски, спокойствие ще е на страната на бизнесмена.

Христо Крушарски
Христо Крушарски (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.