Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лондонско дерби с ключ към титлата – Тотнъм и Арсенал се сблъскват

0
БТА

Тотнъм и Арсенал се изправят в лондонско дерби в неделния ден. „Шпорите“ и „топчиите“ стартират битката си в 18:30 часа, а с този мач ще бъде „затворен“ и 20-ият кръг във Висшата лига на Англия.

Двата тима са в различни изходни позиции преди мача на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Домакините са в усилена борба за топ 4. В момента са на пето място, с две точки пасив от четвъртия Нюкасъл, който пък посреща трети лондонски тим – Фулъм. Мениджърът Антонио Конте има известни главоболия около състава си.

Под въпрос са цяло каре играчи – Ричарлисон, Родриго Бентанкур, Деян Кулушевски и Лукас Моура, за когото стана ясно, че през юни ще напусне тима.


Тимът на италианския специалист стартира кошмарно след паузата за Световното в Катар, но в последните си две срещи, включително победата над Портсмут за ФА Къп, показва признаци на съживяване и сега със сигурност ще иска да спъне Арсенал по пътя към титлата.

„Артилеристите“ са една от приятните изненади в шампионата през този сезон. Ясно е, че отборът е гранд в Англия, но никой не очакваше точно такова представяне от младия тим на Микел Артета, камо ли аванс пред хегемона Манчестър Сити.

Самият испански специалист също не е без проблеми преди двубоя, с който може да се откъсне на осем точки пред „гражданите“. Габриел Жезус продължава да лекува своята травма и няма да е на разположение. Друг играч, но с по-периферна роля – Рийс Нелсън, също е аут.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.