ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Локото ще спира уникалната серия на Крумовград

0
Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив Пловдив гостува утре (петък) на Крумовград от 19.15 часа във втората си среща от плейофите на първата шестица в елитното първенство с мисълта за задължителна победа.

Евентуалните три точки ще позволят на „черно-белите“ да запазят или увеличат преднината си пред Левски и да повишат увереността в силите и самочувствието си преди директния сблъсък със „сините“ за четвъртото място другия уикенд на „Лаута“.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Локо обаче ще има изключително трудна задача, тъй като крумовградци са без загуба в 13 поредни мача в елита – 7 победи, 5 от които поредни, и 6 равенства.

Освен това Локото изгуби на същия стадион на 2 март с 1:3, но сега получава възможност да вземе реванш от новака в групата на майсторите и едновременно с това да прекъсне уникалната му серия.

За петъчния двубой Александър Томаш отново няма да разчита на централния защитник Хорхе Сегура, който ще изтърпява втората среща от наказанието си, но добрата новина е свързана със завръщането на Евандро.

Бразилецът е възстановен от травмата, заради която пропусна гостуването на Черно море и се очаква не само да излезе титуляр, но да има съществен принос при изграждането на атаките.

В 11-те вероятно ще се завърнат също Димитър Илиев и Бабакар Дион, които влязоха като резерви при визитата на „Тича“.

Nostrabet потърси бившия нападател на Локо Здравко Лазаров, за да разбере очакванията му за предстоящата интересна среща под тепетата.

Лазаров, който бе един от любимците на агитката на „черно-белите“, когато носеше екипа на клуба, не скри, че е оптимист за крайния изход.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

„Трябва да отдадем заслуженото на Крумовград, който прави нещо рядко срещано за отбор, който за първи сезон е в елита. Очевидно е, че и треньорът му Станислав Генчев се справя, но мисля, че дойде време успешната им серия да приключи. Смятам, че Локомотив ще спечели, дори и да мине през трудни моменти, а и публиката на Локо, която ще има тотална доминация на трибуните, също ще помогне на момчетата на Томаш“, каза за Nostrabet Здравко.

„Аз вярвам в успеха, тъй като в последните двубои Локо играе добър футбол, включително и при загубата край морето. Радостно е за всички локомотивци, че тимът се намира в добро състояние в решителната фаза от първенството и съм убеден, че след като Локото спечели срещу Крумовград, после ще подчини и Левски на „Лаута“ и ще си разчисти пътя към четвъртото място и домакинството в баража за Лига на конференциите“, добави той.

„Като казвам, че продукциите на Локо ми харесват, бих искал специално да отлича няколко футболисти, които ми правят впечатления. На първо място това е Евандро, на който треньорът намери правилното място и след като от нападател го преквалифицира в полузащитник, бразилецът имаше огромно влияние върху отбора при правенето на играта през този сезон. За мен той е най-добрия ни играч в атакуващ план и много съжалявам, че през лятото ще напусне. Същото се отнася и за Бабакар Дион, остър и нестандартен флангови играч“, каза още Лазаров.

Локомотив Пловдив
Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

„Голямо удоволствие ми доставя също да гледам и нашите крайни защитници. Специално Ангел Лясков приятно ме изненада, тъй като по нашите терени трудно може да се намери такъв качествен български ляв бек. За Оливие Камдем пък каквото и да се каже, ще бъде малко. Когато миналото лято бе продаден Матеус да Силва, мислех, че скоро няма да имаме такъв десен бранител. Слава Богу обаче, че дойде Камдем и притесненията ми изчезнаха. В сърцето на отбраната класа е и Хорхе Сегура, а край него нашите кадри Тодор Павлов и Мартин Паскалев ги чака голямо бъдеще и ме правят спокоен за защитата“, коментира Лазаров.

Последният изрази също мнение дали Мичи Нтело трябва да бъде продаден през летния трансферен прозорец. Според кулоарна информация белгиецът ще бъде изтъргуван, ако за правата му бъде получена оферта от порядъка на около 250 хиляди евро.

„Предвид финансовото състояние на клуба, а и предвид това, че футболът е също и бизнес, Локо трудно може да задържа своите конвертируеми играчи. В такъв безспорно само за 2 месеца се превърна Нтело, който вкарва и асистира с еднаква лекота. Но нека припомня, че през зимата се разделихме с цялата атака, а в момента продължаваме да имаме реален шанс за Европа, което показва, че Локо не зависи от даден играч. Локомотив е запазена марка в нашия футбол, а в лицето на многобройните си и отдадени привърженици има солиден капитал, и затова Локо винаги ще го бъде“, завърши Здравко Лазаров.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.