Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ливърпул ще атакува Верати при раздяла с Фабиньо

0
Марко Верати
БТА / BTA

Ливърпул обмисля възможността да се подсили с полузащитника на Пари Сен Жермен Марко Верати, твърди L’Equipe. „Червените“ ще имат нужда от нов халф в средата на терена, след като Фабиньо и капитанът Джордан Хендерсън са близо до трансфер в Саудитска Арабия. Бразилецът се очаква да се присъедини към Ал Итихад, докато английският национал ще събере с бившия си съотборник Стивън Джерард, който застана начело на Ал Итифак.

Мърсисайдци се разделиха още с ветерана Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, а бяха привлечени Алексис Мак Алистър от Брайтън и Доминик Собослай от РБ Лайпциг.

В четвъртък L’Equipe съобщава, че Ливърпул е един от двата клуба от Висшата лига, които са били в контакт с ПСЖ за Верати. Изданието пише, че френският шампион е готов да продаде италианския национал за сумата от около 80 милиона евро. 30-годишният футболист има договор с парижани до 2026-а година, но и той получи оферта от Саудитска Арабия, а интерес към него има още от страна на Атлетико Мадрид.

Английският шампион Манчестър Сити е другият отбор, който е имал апетити към Верати, но в крайна сметка „гражданите“ привлякоха Матео Ковачич от Челси за заместник на напуснали в посока Барселона Илкай Гюндоган.

Сред останалите опции на Ливърпул за подсилване на халфовата линия са още Ромео Лавия от Саутхемптън, Калвин Филипс от Манчестър Сити, Райън Гравенберх от Байерн Мюнхен, Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах и Софиан Амрабат от Фиорентина.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.