Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тежката артилерия и местно дерби предлага неделята във ФА Къп

0
ливърпул
twitter.com/LFC

Време е за четвъртия ден с мачовете от четвъртия кръг на ФА Къп. Неделята също обещава още един апетитен списък с двубои, след като в събота шестодивизионният Мейдстоун Юнайтед „хвърли бомбата“, отстранявайки Ипсуич Таун насред техния дом. Интересното сега е, че нито един от двата най-успешни клуба в Англия няма гарантирано място до Мейдстоун за жребия за 1/8-финалите, който ще се тегли по-късно днес.

Тепърва и Манчестър Юнайтед, и Ливърпул ще се борят за място в петия кръг, когато се изправят срещу отбори извън Висшата лига в неделя. Два тима, които също се борят за промоция в елита се включват в действията днес, а ще видим и местно дерби.

Ето какво предлага програмата за ФА Къп в неделя, 28 януари:

Уест Бромич Албиън – Уулвърхемптън Уондъръс, 13:45 часа

Двата местни съперника не са се изправяли един срещу друг в известното дерби на „Черната страна“ от сезон 2020/2021, когато „дроздовете“ спечелиха драматично с 3:2 на „Молиню“, а след това взеха и точка на „Дъ Хоутронс“.

Настоящата ситуация в двата тима обаче е доста по-различна. Уулвърхемптън на Гари О’Нийл е по-близо до местата в Шампионската лига, отколкото до зоната на изпадащите, което им дава перфектната основа да направят дорър рей и за купата. Междувременно Уeст Бромич е въвлечен в напрегната битка за място в плейофите в Чемпиъншип.

Въпреки това, последният мениджър на „вълците“, постигал победа като гост на „дроздовете“, е Марк МакГий през 1996-а година, когато О’Нийл е бил само на 16 години. Определено днес ще бъде мач, който си заслужава да бъде гледан!

В предишния кръг на ФА Къп Уест Бромич надделя на нискоразредния Алдършот с 4:1, докато Уулвс отстрани Брентфорд след преиграване с общ резултат 4:3.


Определено двубоят ще бъде напрегнат, а и коефициентите са добри! Букмейкърът AlphaWin дава леко предимство на Уулвърхемхтън от 2.12 срещу 3.72 за УБА, докато ставката за равенство, което ще означава и преиграване, е оценена на 3.58.

Уотфорд – Саутхемптън, 16:00 часа

Саутхемптън се намира на седем места и 18 точки над Уотфорд в Чемпиъншип, но нищо не можа да раздели двата отбора, когато се срещнаха на „Викаридж Роуд“ миналия декември, въпреки че изравнителният гол на Рис Хийли дойде чак в шестата минута на добавеното време.

Уотфорд също се нуждаеше от късно победно попадение в 95-ата минута, за да намери начин да преодолее Честърфийлд в третия кръг на ФА Къп преди три седмици. Саутхемптън, за сравнение, надделя над Уолсол, за да удължи поредицата си без загуба, която в момента възлиза на 21 мача.

„Светците“ получават коефициент от 2.08 за победа от AlphaWin, докато този за „стършелите“ е 3.25. За да има преиграване трябва да се изпълни ставката от 3.80.

Ливърпул – Норич Сити, 16:30 часа

Това ще бъде подходяща първа спирка от финалното турне на Юрген Клоп, който в петък обяви тежката новина, че ще напусне клуба след края на сезона. Още повече, че на „Анфийлд“ пристига близък до германеца човек в лицето на Дейвид Вагнер, който е небезизвестният кум на Клоп на сватбата му, като бившите съотборници от Майнц се познават от четвърт век. А, да, той е и настоящият мениджър Норич Сити.

Въпреки това, двамата вече са се изправяли един срещу друг три до този момент, като във всички случаи Клоп излизаше победител. Предишният отбор на Вагнер – Хъдърсфийлд Таун, се изправи срещу Ливърпул три пъти във Висшата лига през 2017-а и 2018-а година, като загуби без да отбележи гол.

В предишния кръг мърсисайдци постигнаха страхотна победа с 2:0 като гост на най-успешния отбор в надпреварата – Арсенал, докато Норич надви с 3:1 като гост Бристол Роувърс.

Едва ли е изненада, че Ливърпул е фаворита в двубоя с коефициент за победа от 1.15 срещу 17.15 от букмейкърската къща AplhaWin. Тук равенството се оценява на 9.60. Попаденията едва ли ще бъдат мираж, така че опцията за над 3.5 гола със ставка 1.72 изглежда доста привлекателна.

Нюпорт Каунти – Манчестър Юнайтед, 18:30 часа

Двубоят на Нюпорт Каунти срещу Манчестър Юнайтед на „Родни Парейд“ ще бъде изключително специален за мениджъра на отбора от Лига 2. Това е 48-годишният Греъм Кофлан, който е заклет фен на „червените дяволи“ и беше заявил преди време: „Във ФА Къп винаги бях готов като играч и мениджър. Казваха си: „Давай, изтегли Ман Юнайтед“.

Е, това желание в крайна сметка стана факт, когато Нюпорт надделя над Ийстли, който не е от професионалния футбол в Англия, в преиграването на третия кръг. Остава да видим дали Кофлан ще бъде толкова благодарен, че изтегли отбор от Висшата лига и след края на мача.

Колкото до „червените дяволи“, е се справиха без особени проблеми с Уигън Атлетик като гост с 2:0 в предишния кръг. Именно тези мачове във ФА Къп са глътка въздух за Ерик тен Хаг и неговите момчета, които продължават да са едва осми в класирането на Висшата лига.

Няма смисъл да се казва, че Ман Юнайтед влиза като претендент на AlphaWin за победа с коефициент от 1.10, докато този за Нюпорт е 26.00! Ставката за равенство е 10.00, така че и тук опцията за над 3.5 гола с коефициент 1.68 изглежда като добра опция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.