ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ливърпул гледа към върха и едно позагубило блясъка си дерби във Висшата лига

0
Челси - Манчестър Юнайтед
Челси - Манчестър Юнайтед (Снимка: Twitter.com/Santos)

Настъпи време да затворим и междинния 31-и кръг с мачове от английската Висша лига. В последните два дни видяхме страхотни сблъсъци и някои любопитни резултати. Сред най-интересните двубои бяха лондонското дерби между Тотнъм и Уест Хем, което завърши без победител, както и големия успех на Манчестър Сити над Астън Вила, като „гражданите“ по този начин си го върнаха за загубата по-рано през сезона.

В четвъртък предстоят последните две срещи, които ще украсят по подобаващ начин този любопитен кръг. Друг от претендентите за титлата Ливърпул ще приеме последния в класирането Шефилд Юнайтед, а малко по-късно е време и за дербито Челси – Манчестър Юнайтед, което обаче през последните сезони загуби от блясъка си.

Ето какво може да очакваме от двата сблъсъка тази вечер!

Ливърпул – Шефилд Юнайтед, 21:30 часа

Ливърпул се надява да направи поредната крачка към титлата във Висшата лига в четвъртък вечерта, когато приеме борещия се за оцеляване Шефилд Юнайтед на „Анфийлд“. Мърсисайдци си върнаха върха в неделя след победата с 2:1 над Брайтън и нулевото равенство на Манчестър Сити и Арсенал. Въпреки това отборът на Юрген Клоп трябва да продължи с победите, тъй като и „артилеристите“, и „гражданите“ спечелиха своите мачове в сряда. На хартия, домакинство на последния Шефилд изглежда като рутинна задача, но в Англия никога нищо не е ясно до последно.

„Остриетата“ успяха да спечелят само 15 точки през целия сезон досега, само шест от които дойдоха в гостувания, а отборът на Крис Уайлдър в момента е на десет точки от спасението, но с наближаването на края на сезона все повече изглежда ясна тяхната съдба. Шефилд загуби първия двубой срещу Ливърпул с 0:2 през декември, но тимът от Йоркшиър е в серия от две последователни равенства в момента срещу Борнемут и Фулъм.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп получи добри новини със завръщането на Къртис Джоунс, който беше аут от средата на февруари, докато Ибрахима Конате може да се завърне в титулярния състав, след като влезе от пейката срещу Брайтън през уикенда. Трент Александър-Арнолд и Диого Жота също са близо, но се очаква да подновят тренировки през следващата седмица, което означава, че няма да бъдат на разположение и за дербито с Манчестър Юнайтед идната неделя. Алисон също не е на разположение, но пък Андрю Робъртсън се очаква да бъде поне най пейката тази вечер. Стефан Байчетич има шанс да го видим отново в игра преди края на сезона, което обаче не важи за Жоел Матип и Тиаго Алкантара.

Проблемите на Шефилд Юнайтед са свързани липсата на цял набор от играчи, особено в защитната линия. Рис Норингтън-Дейвис, Макс Лоу, Джордж Балдок, Джон Игън и Крис Башам все още липсват за „остриета“, докато бившият халф на Евертън Том Дейвис може да пропусне завръщане в Мърсисайд, след като получи травма. Юнайтед също има някои отсъстващи и в нападение, като Райън Брюстър няма да може да се изправи срещу бившия си тим, което важи и за Даниел Джебисън. Все пак, има шанс Камерън Арчър да попадне в групата за мача.

Дори и най-оптимистичният привърженик на Шефилд Юнайтед едва ли ще очаква „остриетата“ да си тръгнат с нещо от „Анфийлд“, въпреки че във Висшата лига са се случвали и по-странни неща. Тимът на Крис Уайлдър загуби последните си шест мача срещу Ливърпул, а пък „червените“ са непобедени у дома през целия сезон във всички турнири. Реално погледнато, Ливърпул би трябвало да стигне до удобна победа в четвъртък, особено след като някои от техните контузени играчи се върнаха във форма през последните седмици. Хора като Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Луис Диас се очаква да поведат мърсисайдци срещу сериозно разколебаната защита на Шефилд.

Естествено, че Ливърпул влиза като фаворит в сблъсъка и букмейкърът Palms Bet го показва с коефициента за победа на „червените“ от 1.10, докато този за Шефилд е 21.00. Равенството е оценено на 12.00. Едва ли момчетата на Клоп ще се церемонят много и попаденията бързо ще падат едно след друго, така че залог от над 3.5 гола с коефициент от 1.50 е добра опция.

Челси – Манчестър Юнайтед, 22:15 часа

Това е битката на клубовете в криза или просто Челси срещу Манчестър Юнайтед на „Стамфорд Бридж“. Лондончани почти сигурно може да бъдат посрещнати от своите фенове с освирквания заради поредният разочароващ резултат от уикенда, когато „сините“ направиха срамно равенство 2:2 срещу десет от Бърнли у дома. Двата гола на Коул Палмър се оказаха абсолютно недостатъчни, тъй като „виненочервените“ не се отказаха и изравняваха на два пъти. Това оставя Челси едва на 12-ото място, с пасив от пет точки до седмото място, което дава право на участие в Лигата на конференциите.

Манчестър Юнайтед по някакъв начин успя да спечели точка срещу Брентфорд в последния си мач, въпреки че беше надигран от „пчеличките“ през по-голямата част от мача. Тогава Мейсън Маунт отбеляза първия си гол за клуба в 97-ата минута, но след по-малко от 120 секунди Кристофер Айер изравни и попари „червените дяволи“. Резултатът е разочароващ за Юнайтед, тъй като шансовете му за класиране в Шампионската лига са в сериозна опасност. Отборът на Ерик тен Хаг е шести, но с цели 11 точки пасив от четвъртия Астън Вила.

В Челси през целия сезон се борят с контузии, като отново редица важни играчи ще отсъстват и тази вечер. „Сините“ ще бъдат без ляв бек, след като Бен Чилуел се възстановява от вирус, преди това пропусна сблъсъка с Бърнли поради контузия. Рийс Джеймс, Уесли Фофана и Леви Колуил също не са разположение в отбрана. По-напред на терена аут са Лесли Угочукву и Ромео Лавия, който ще е аут до края на сезона, а Кристофър Нкунку също остава в лазарета. Въпреки това, добрата новина за поставения под сериозен натиск Маурисио Почетино е, че Мало Густо и Трево Чалоба ще бъдат на разположение, докато вратарят Роберт Санчес и Карни Чуквумека се завърнаха към тренировки и може да попаднат в групата.

Проблемите с контузиите на Манчестър Юнайтед бавно намаляват в последните седмици, но клубът получи нови лоши новини след равенството с Брентфорд. Въпреки че Лисандро Мартинес току-що се завърна след контузия, аржентинецът отново ще е ут за още един месец, след като се контузи по време на тренировка, докато Виктор Линделоф също ще отсъства за подобен период от време. Рафаел Варан и Джони Еванс също бяха под въпрос за Челси, но Тен Хаг потвърди, че те тренират наравно със съотборниците си. Люк Шоу и Тайрел Маласия са с травми, а компания в лазарета им правят още Антони Марсиал и вратарят Алтай Байъндър, въпреки че се доближават до завръщането си. Тен Хаг обаче ще може да разчита на младия Амад Диало, който изтърпя своето наказание.

Наистина е невъзможно да предположим какво да очакваме от двата отбора, а в първия мач през декември Манчестър Юнайтед победи с 2:1. Точките обаче са по-важни за гостите, тъй като все още класирането за Шампионската лига е напълно възможна. Проблемите на двата отбора правят сблъсъка трудно предвидим, като най-логично да видим равенство на „Стамфорд Бридж“. Двубоят има потенциал да се превърне в истински трилър или в скучно надлъгване.

Букмейкърът Palms Bet дава предимство на домакините от Челси с коефициент за победа от 1.90 срещу 3.60 за Манчестър Юнайтед. „Хиксът“ тук е определен на 4.25. Голяма е възможността и двата тима да си вкарат, така че гол/гол със ставка от 1.41 може да се пробва.

Програма за и резултати от мачовете от 31-ия кръг на английската Висша лига:

Вторник, 2 април:

Нюкасъл Юнайтед – Евертън 1:1

Нотингам Форест – Фулъм 3:1

Бърнли – Уулвърхемптън Уондърърс 1:1

Борнемут – Кристъл Палас 1:0

Уест Хем Юнайтед – Тотнъм Хотспър 1:1

Сряда, 3 април:

Брентфорд – Брайтън & Хоув Албиън 0:0

Арсенал – Лутън Таун 2:0

Манчестър Сити – Астън Вила 4:1

Четвъртък, 4 април:

21:30 часа | Ливърпул – Шефилд Юнайтед

22:15 часа | Челси – Манчестър Юнайтед

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.