Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ливърпул иска да изпрати Юрген Клоп по начина, по който заслужава

0
Ливърпул
Играчите на Ливърпул се радват след едно от попаденията срещу Норич Сити за ФА Къп (Снимка: БТА)

Ливърпул победи Норич Сити с 5:2 у дома в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. Това бе първият двубой за „червените“ след шокиращата новина, че мениджърът Юрген Клоп ще напусне клуба след края на сезона, която разтърси мърсисайдци в края на седмицата.


На „Анфийлд“ домакините започнаха ударно и поведоха в резултата в 16-ата минута, когато младият Джеймс Макконъл асистира за откриващия гол на Къртис Джоунс. „Канарчетата“ изравниха малко след това чрез централния защитник Бен Гибсън, но Дарвин Нунес възстанови аванса на Ливърпул в 28-ата минута. След почивката Диого Жота и Върджил ван Дайк подпечатаха успеха на мърсисайдци, а в добавеното време Райън Гравенберх отбеляза пети гол за тима, като преди това резервата Борха Сайнс вкара второ попадение за гостите.

По този начин Ливърпул се класира за осминафиналите на турнира и продължава да бъде в битката за четири трофея през този сезон. Други добри новини за „червените“ бяха завръщането в игра на левия бек Андрй Робъртсън, който влезе от резервната скамейка през второто полувреме, след като дълго време отсъстваше заради контузия, както и това на Доминик Собослай и Трент Александър-Арнолд.

В следващия кръг на турнира Ливърпул ще срещне победителя от сблъсъка Уотфорд – Саутхемптън, който ще се преиграва, след равенство 1:1. Уотфорд поведе в 5-ата минута чрез Матеус Мартинс и бе близо до успеха, но в последната минута Стюърт Армстронг изравни за „светците“ и според правилата на турнира срещата ще се преиграва. Попадението на Армстронг спаси серията на играчите на Саутхемптън, които нямат загуба 22 поредни мача във всички турнири. Последното поражение на „светците“ е от септември миналата година.

Започна „прощалното турне“ на Клоп

В неделя беше първият мач, който Ливърпул изигра, откакто Юрген Клоп шокира футболния свят и разкри, че ще напусне клуба в края на сезона. Очакваше се различна атмосфера от обичайната на „Анфийлд“ и може да се каже, че се получи.

Тъй като „Много се радвам, че Юрген е червен“ отекна на стадиона, имаше усещанeто, че Ливърпул ще излее гнева си в този мач. Не беше идеалният двубой, но след всеки неуспех идваше категоричен отговор, попарвайки всички надежди на Норич.

Юрген Клоп
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп (Снимка: БТА)

Вижда се, че отборът има онова желание, с което да изпрати Клоп по начина, по който заслужава – с трофеи. Вчера беше първата стъпка към тази цел.

„Атмосферата днес (б.р. – вчера), хората ми показаха всичко и е прекрасно, харесва ми и е абсолютно страхотно. Не е необходимо, защото знам за това, но няма да кажа да не го правят повече. Хората определено могат да правят каквото искат и аз го знам. Но ние очевидно се нуждаем от тази атмосфера на терена и за това имаме нужда от публика, която просто да не мисли за мениджъра“, заяви Клоп след победата над Норич.

Фенове на Ливърпул
Фенове на Ливърпул с банер в чест на мениджъра Юрген Клоп (Снимка: БТА)

Поредно респектиращо представяне на Конър Брадли

Отново се насажда мнението, че Конър Брадли може да бъде катализаторът, който да премести Трент Александър-Арнолд в средата на терена за постоянно. Абсолютно ново фантастично представяне на младия северноирландец, чиято упоритост и индивидуална клака донесаха втория гол. Накрая той асистира и за петото попадение на мърсисайдци, дело на Райън Гравенберх.

Така той затвърди добрите впечатления от мачовете срещу Борнемут и Фулъм и със сигурност ще накара Юрген Клоп да помисли дали да върне или не напълно готовия Александър-Арнолд обратно на първоначалната му позиция.

Важно е да не изпреварваме събитията, когато става дума за млади играчи. Но предвид формата му, със сигурност Брадли не може да бъде оставен на пейката.

Дарвин Нунес не може да спре да бележи

Напоследък Дарвин Нунес е в страхотна форма и вачът с Норич не прави изключение, в който „хаотичният“ уругваец реализира нов гол. Той се разписа след брилянтна индивидуална работа на Брадли. По този начин Нунес стана първият играч с двуцифрен брой попадения без дузпи (10) и асистенции (10) във всички турнири този сезон в петте най-силни европейски лиги.

Той може да се похвали с три гола и три асистенции в шест мача от началото на годината, с което затвърждава наистина своето развитие с фланелката на Ливърпул. Определено изглежда, че вече уругваецът може да бъде надежден източник на голове.

Известно време феновете на отбора „размишляваха“ как Нунес облагодетелства отбора, дори когато не бележеше толкова попадения, като ролята му на „капитан Хаос“ изкарваше атаката на Ливърпул на друго ниво и правеше нещата много по-трудни за противниковите защитници. Въпреки това, сега, когато вече почна и да бележи редовно голове и да дава асистенции, той се превръща в сериозна сила в предната линия на Ливърпул и в някой, който може би е незаменим.

Нунес е един от най-добре представящите се нападатели на континента. И докато мнозина се надяваха, че ще бъде голмайстор от типа на Ерлинг Халанд, той всъщност се превърна в един от най-гъвкавите нападатели в световния футбол. Когато погледнем генерално на това, което постигна, откакто се присъедини към Ливърпул, той се нарежда до някои от най-великите нападатели на „червените“.

Сравнявайки играчи с най-малко 20 гола или асистенции във всички турнири по време на ерата на Висшата лига, Нунес се нарежда на трето място в класацията за голов принос – на всеки 106 минути той бележи или асистира за попадение, като пред него са само Луис Суарес и Мохамед Салах.

Да се каже, че Нунес все още смятан за разочарование или провал при някои обстоятелства, е огромно подценяване. Той е важна част от обновения състав на Ливърпул през този сезон, отбор, който е готов за 20-ата си титла във Висшата лига.

„Това е историята на Норич“

С Луис Суарес или без, Ливърпул просто обожава да играе срещу Норич. Почти няма двубои в последните години, в който „червените“ да не реализират пет гола във вратата на „канарчетата“. Спокойно в неделя можеше да паднат шест, седем или дори осем попадения, ако не бяха няколкото пропуска и спасяванията на вратаря Джордж Лонг.

Ливърпул
Играчите на Ливърпул се радват след едно от попаденията срещу Норич Сити за ФА Къп (Снимка: БТА)

Така или иначе, това са още пет гола за Ливърпул срещу Норич, което означава, че мърсисйдци вече са отбелязали 26 попадения срещу този съперник в последните си осем мача между двата отбора. Това само затвърждава появилата се в Англия информация, че част от феновете на „канарчетата“ са се отказали да пътуват до „Анфийлд“.

Определено Ливърпул ще премине обичайто тежкия си януари без особени проблеми. В шест мача във всички турнири отборът записа пет победи и едно равенство, което обаче ги класира за финал в турнира за Карабао Къп срещу Челси. Именно „сините“ са следващият опонент на мърсисайдци в последния им мач за януари – на „Анфийлд“ във Висшата лига. Следва обаче още един голям мач за началото на февруари – гостуване на Арсенал. По всичко личи обаче, че играчите са готови да дадат всичко от себе си, за да изпратят Юрген Клоп – най-успешният мениджър в модерната история на клуба, по възможно най-добрия начин.

Ливърпул
Играчите на Ливърпул се радват след попадението на Диого Жота срещу Норич Сити за ФА Къп (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.