ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Лидерът в атаката на Левски поскъпва

0
Уелтон
Снимка: lap.bg

Във Вечното дерби Уелтон за пореден път показа, че е лидерът и обединителната фигура на Левски. В много моменти от срещата той бе във вихъра си, беше неудържим и демонстрира скоростната си техника и неуловимия дрибъл по левия фланг. Единственото, което не можа да направи, е да покачи резултата на 2:0 след поредната си показна индивидуална акция, но той разполага с достатъчно мачове, за да помогне на своите да постигнат високите си цели през този сезон.

Класата на бразилеца, силните му изяви от юли насам и постоянното добро игрово ниво, което се стреми да поддържа, закономерно повишиха и неговата цена.

Според популярния германски уебсайт Transfermarkt към 15 септември Уелтон е оценен на 2 милиона евро, но със сигурност, ако крилото изиграе такива мачове, като този с ЦСКА, до Нова година тези цифри ще нараснат значително.

Transfermarkt не пропуска да отбележи, че Уелтон има договор със „сините“ до 30 юни 2026 година, което означава, че те могат да се пазарят с евентуален купувач за него за по-висока сума.

Но най-хубавото за Левски е, че в лицето на Уелтон разполага едновременно с играч, който държи тима в битката за титлата, а след време ще напълни и клубната каса, след като бъде продаден. 


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.