Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски насочва вниманието си към първенството с труден тест срещу коравия Хебър на Любо Пенев

0
Левски - Локомотив София
LAP.bg

Левски посреща една от приятната изненада от началото на сезона в efbet Лига – Хебър Пазарджик. Срещата на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ стартира в 21:15 часа, а главен съдия ще бъде Васимир Ел-Хатиб.

„Сините“ отложиха последните си два мача от българското първенство заради ангажиментите си в еврорутнирите, където те се представиха силно, но в крайна сметка загубиха от Айнтрахт Франкфурт с 0:2 в Германия в срещата-реванш от плейофите на Лигата на конференциите в четвъртък. В първия мач в София столичани измъкнаха драматично равенство от 1:1, но с общ резултат 1:3 отпадат на крачка от груповата фаза на турнира.

Веднага след поражението треньорът на Левски Николай Костов обяви, че сега тимът ще се съсредоточи върху представянето си в първенството, където целта е шампионската титла. За последно Левски игра мач от родния шампионат в средата на август, когато победи Ботев Враца с 2:1. „Сините“ обаче вече допусна две поражения и не трябва да правят повече грешни стъпки, ако иска да не изостане прекалено от лидерите в класирането.

Айнтрахт Франкфурт - Левски

Наставникът на домакините няма да може да разчита на контузените Билал Бари и Марин Петков, а под въпрос за двубоя е нападателят Рикардиньо, който пострада при гостуването във Франкфурт.

Сега Левски трябва да подпечата сериозните си амбиции с победа над солидния тим на Хебър, воден от Любослав Пенев. Тимът от Пазарджик загуби от Локомотив Пловдив с 3:4 у дома в последния си мач, но след двубоя имаше сериозни претенции към съдията.

Иначе, „гробарите“ се представят силно от началото на сезона, като вече взе точки на ЦСКА и ЦСКА 1948, а освен това записаха три победи над Берое, Ботев Пловдив и Локомотив София и заемат осмо място в класирането с 11 точки.

любослав пенев хебър пазарджик

Треньорът на гостите – Любослав Пенев, може да разчита на почти оптимален състав в търсене на нов голям успех, като единствено Октай Хамдиев е с травма.

През миналия сезон Левски постигна две победи над Хебър в първенството, като не допусна гол в своята врата – 4:0 на „Герена“ и 2:0 на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.