ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски приема Черно море в мач със стойността на бараж

0
Левски - Черно море
LAP.bg

Левски и Черно море си дават среща в 33-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на „Герена“ е от 20:30 часа тази вечер и на практика е последен за „сините“ на собствения им стадион за тази кампания. Главен съдия на мача е Георги Кабаков.

Столичният гранд ще опита финален щурм за третото място. Успех днес ще изравни Левски по точки с ЦСКА 1948. Така вековниците ще си гарантират и минимум четвърто място, защото ще са със 7 точки повече от „моряците“ два кръга преди края.

„Сините“ влизат в срещата в добро настроение, след като преди броени дни разбиха с 3:0 шестия Локомотив Пловдив. Черно море е на обратния полюс – варненският тим победи единствено Спартак Варна в последните си пет мача за първенство. Освен това, тимът на Илиан Илиев отпадна от Sesame Купа на България от Лудогорец.

Черно море

Досега през сезона Черно море няма загуба и допуснат гол от Левски. Първата среща на „Тича“ завърши 0:0, а втората, която бе на „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание на Левски, приключи при 0:1 за варненци.

Временният треньор на Левски – Елин Топузаков, ще може да разчита на Жереми Петрис, който е излекувал проблемите си във врата, а на „Лаута“ в предния кръг изтърпя наказание. След наказание се завръща и друг бранител – Келиан ван дер Каап, но пък аут е Хосе Кордоба.

За Илиан Илиев проблемите са идея повече – Николай Златев и Мишаел Алвес няма да са на линия за Черно море. Даниел Димов обаче се завръща.

Както е известно, след спечелената от Лудогорец купа, четвъртият в шампионата ще играе бараж за Европа срещу седмия. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.