Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски не може да си позволи втора грешна стъпка

0
Левски
Снимка: БТА

Отборът на Левски гостува на опашкаря Етър на 16 март (събота) от 15,15 часа в среща от 25-ия кръг на родния елит във Велико Търново и предвид кадровите проблеми, ще излезе с прекроен състав.

Треньорът на „сините“ Николай Костов няма да може да използва наказаните Патрик-Габриел Галчев, Карлос Охене и Рикардиньо, и поради това, че няма друг типичен десен бек и централен нападател, които да заместят Патрик и бразилеца, ще се наложи да преквалифицира някои играчи на тези постове.

Самият Костов също е санкциониран и ще гледа събитията на терена от трибуните, но това няма да такъв проблем, какъвто съществува с липсващите изпълнители, тъй като съвременните технологии ще позволят на наставника да дава указания в хода на срещата и на почивката, след като непрекъснато ще поддържа връзка по телефона със своя щаб.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

Големият въпрос обаче е дали неизбежните ротации, до които ще прибегне Костов, ще са успешни и ще може ли Левски да играе така, както на треньора му се иска и както го направи в голяма част от досегашните си срещи напролет, независимо, че ще липсват трима възлови футболисти.

На първо четене най-вероятно Галчев ще бъде заместен от Келиан ван дер Каап, без значение дали „сините“ ще играят с трима в защита или с четирима в линия.

При първия вариант нидерландецът ще играе отдясно, Кристиан Димитров ще бъде в центъра, а Хосе Кордоба – отляво. При втората възможност Келиан пак ще е отдясно, Димитров и панамеца ще са в сърцето на отбраната, а Цунами – отляво.

Съществува също възможност при схема с трима в ариергарда, като десен халф-бек да започне универсалния Марин Петков, който изпълняваше подобни функции след изгонването на Галчев срещу Крумовград, но по-вероятно обаче изглежда Марин да е в атака. Защото, ако бъде поставен на по-задна позиция, напред остават само Фабио Лима и последното ново попълнение Евертон, който до този момент е записал само 45 игрови минути, влизайки в началото на второто полувреме на смяна срещу крумовградци.

При положение обаче, че Марин Петков бъде отдясно в отбрана, Джавад Ел Джемили ще е ляво крило до Евертон и Фабио Лима в нападение.

Марин Петков
Марин Петков (Снимка: БТА)

Що се отнася до Охене, който бе на висота срещу Хебър и Крумовград, той по-лесно може да бъде заместен за един мач от Асен Митков, Асими Фадига и дори от Асен Чандъров. Специално за Митков е радващо, че до този момент показва, че може да се справя еднакво добре и като опорен полузащитник, и като разиграващ такъв.

И стигаме до атаката, където хубав или лош, Рикардиньо към днешна дата е без алтернатива, след като не бе привлечен нов таран през зимната пауза, а Билал Бари още не е готов за игра след двете хирургически интервенции.

При това положение Евертон Бала ще излезе за първи път титуляр, и тъй като не е централен нападател, ще действа като фалшива деветка. Така бразилецът ще получи възможност за повече време на терена и ако се възполва от шанса си, е възможно и да оправдае прозвището си „Куршума“.

Ако трябва обаче да обобщим, каквито и промени да предприеме в състава и стратегията Николай Костов, Левски не може да си позволи втора поред грешна стъпка, за да не изостане още повече от третия и да запази или увеличи преднината си пред петия.

Фабио Лима
Фабио Лима (Снимка: БТА)

А и Левски все пак среща удобен съперник, какъвто е Етър, след като водените от Светослав Петров „боляри“ са сериозно закъсали в групата на майсторите и на този етап може да се твърди, че с единия крак вече са във Втора лига.

Етър е без победа от 25 октомври миналата година, а в последните си 10 елитни мача записа 8 загуби и 2 равни и закономерно заема последното място с 10 точки.

Отборът изостава на цели 11 пункта от 14-тото място, което дава право на участие в бараж за оцеляване и в момента светлина в тунела за великотърновци не се вижда.

Разбира се, те едва ли са развяли бялото знаме и докато имат теоретични шансове, ще опитват да се възползват от тях, но специално в предстоящия сблъсък класата, потенциала и моментното състояние са на страната на Левски и единствено от неговото представяне ще зависи и крайния изход от срещата.

Всъщност на това мнение са и родните букмейкъри, които дават огромно предимство на тима от Герена за двубоя под Царевец.

Efbet оценява шансовете за победа на играчите на Николай Костов на 1.38, равният – на 4.50, а победата за домакините – на 9.75.

Не по-различи стоят нещата и при Winbet, който приема залози за три точки на гостите при ставка 1.35, а коефициентите за равенство и победа за Етър са съответно 5.00 и 10.50.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.