ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски надгради, ще бъде арбитър в битката за титлата

0
Левски тренировка Дубай
Снимка: Левски

Левски завърши лагера в Дубай и е готов да започне пролетния дял от шампионата. „Сините“ завършиха доста лошо есенния дял, като записаха дълга серия без победа, а освен това отпаднаха от турнира за Купата на България.

Основният проблем на „сините“ бе отбелязването на голове. С контузията на Билал Бари отборът на Станимир Стоилов стана беззъб и въпреки, че се създаваха много положения, попаденията бяха рядкост. 

Левски привлече трима играчи, които видимо могат да вдигнат класата.

Защитникът Кристиян Димитров безспорно притежава отлични качества. Бившият национал може да покаже най-доброто от себе си при Стоилов и се вижда, че пасва добре в тима. Стабилен играч, на когото може да се разчита в трудни ситуации. Видя се, че му трябва още игрова практика за да е в оптимална форма, но е доста високо ниво и бързо ще влезе в ритъм. 

Плеймейкърът Асен Чандъров получава втори шанс да покаже на какво е способен в Левски. За разлика от първия си период, сега националът изглежда доста по-уверен и способен. Може да дирижира играта, макар това засега да е само в контролни мачове. Станимир Стоилов явно е видял в него качества на диригент в тима, а и с техниката и фантазията на Филип Кръстев, двамата могат да създадат перфектна млада двойка, която да захранва атаката. Идването му бе прието с противоположни емоции сред феновете, но в Дубай Чандъров показа, че вече е друг играч и е готов да опровергае критиците си.

Рикардиньо. Най-важното попълнение на „сините“. Той трябва да реши проблемите в атака и да се превърне в така нужния реализатор/консуматор. В приятелските мачове в Дубай показа, че може да бъде решение на проблема в атака. Бърз е, има хубав удар и знае отлично как да се пласира. Последното е изключително важно качество за един нападател. Предимство е, също така, че е сънародник на двете крила на „сините“ – Уелтон и Роналдо. Стоилов иска бразилка самба в атака и е близо до осъществяването.

Като цяло в контролите в Дубай Левски показа израстване. Станимир Стоилов е специалист в подготовките и би трябвало това да си проличи в официалните мачове. Видяхме миналата година какво направи Левски след зимната пауза. Сега предпоставките ситуацията да е също толкова добра са много. Освен това Левски се раздели само с един основен играч – Георги Миланов, но вкара още доста класа. А и в тима започва да има дълбочина, което също е много важно. С трансферите Стоилов увеличи опциите си за всяка фаза – отбрана, халфова линия и атака. А липсата на добри и равностойни резерви си личеше явно в мачовете през есента. 

Левски се намира на шесто място в класирането, но предвид селекцията и треньорските качества на Мъри Стоилов, видяното и работеното в Дубай показват, че „сините“ са фаворит за третото място. И ще бъдат арбитър в битката за титлата, когато започнат решителните мачове от първата шестица.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.