50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Левски май намери така нужния номер 9

0
Рикардиньо

Левски започна да страда в Първа лига от момента, в който „сините“ загубиха Билал Бари. Централният нападател получи тежка травма точно в момент, в който вече бе започнал да бележи много попадения, а и бе един от любимците на феновете.

След като стана ясно, че Бари няма да бъде на линия в много дълъг период треньорът Станимир Стоилов опита всякакви варианти за централен нападател, като там заставаха Ивелин Попов, Ивайло Стефанов, Роналдо, Адриан Краев. Нито един от тях обаче не се доближи дори малко до Билал Бари и неговата ефективност и Левски започна да има сериозни проблеми с реализирането на попадения. Именно това бе и причината да се запише ужасно дълга серия без победа. „Сините“ създаваха много положения, надиграваха опонентите си, но бяха трагични в завършващия удар.

Именно по тази причина Стоилов започна спешно да търси нападател. И се насочи там, откъдето дойдоха трима от основните му футболисти – Бразилия. След като се видя, че дори в най-долните дивизии Мъри и Цанко Цветанов могат да намерят играч, който да бъде класен за България, сега бе ред да се намери и централен нападател.

И пристигна Рикардиньо. Той бе липсващата част от самбата в атака на „сините“, заедно с Уелтън и Ромарио. Младият нападател бе посрещнат с шеги, както бяха преди това и колегите му, но този път те бяха доста по-умерени. Именно след Уелтън, Цунами и Роналдо много хора спряха да се шегуват, че Стоилов води анонимници от трета дивизия на Бразилия.

Рикардиньо бързо се вписа в тима, а и със сигурност сънародниците му са му помогнали. Младият нападател заби четири гола в контролите до момента, но по-важното е, че показа своя нюх. Защото всеки един нападател би споделил, че най-важното нещо е да имаш нюх. Рикардиньо не блесна с кой знае какви отигравания, макар да е дарен с типичната бразилска техника, но показа завидно майсторство в позиционирането в полето на съперника. Именно благодарение на позиционирането дойдоха три от четирите му гола в Дубай.

Дали ще бъде толкова ефективен и в официалните мачове предстои да разберем. Но изглежда най-после Стоилов намери нужния голмайстор, а и нужната конкуренция на Билал Бари. А и защо да не виждаме на терена Бари и Рикардиньо заедно.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.