Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Леверкузен е готов да стъпи и с двата крака на трона на Байерн

0
Байер Леверкузен
Байер Леверкузен (Снимка: БТА)

Този сезон в германската Първа Бундеслига се очертава да бъде исторически. За първи път от 11 години насам сме напът да станем свидетели на шампион, който да бъде различен от Байерн Мюнхен. Към първата титла в историята си в първенството се е запътил непобедимият отбор на Байер Леверкузен, воден от Шаби Алонсо.

След поредната грешна стъпка на баварците в гостуването си на Фрайбург, се отваря възможност за „аспирините“ да се отдалечат на десет точки от актуалния първенец, когато пътуват за местното дерби с Кьолн в неделя следобед. Последният ден от седмицата предоставя и още един завързан двубой между Хофенхайм и Вердер Бремен за край на кръга.

Кьолн – Байер Леверкузен, 16:30 часа

33 поредни мача без загуба! Това не е някаква шега, а факт. Байер Леверкузен е единственият отбор в Топ 5 първенствата на Европа, който все още не познава вкуса на поражението във всички турнири. В тази серия може да откроим едва четири равенства, което допълнително внася усещането, че на „БайАрена“ се случва нещо специално. Това е и отборът, който има най-добрата защитата в Бундеслигата – едва 16 допуснати попадения след 23 двубоя.

„Аспирините“ могат вече да се подготвят с бирите, тъй като при победа днес ще се отдалечат на десет точки пред Байерн, който стигна само до равенство 2:2 в гостуването си на Фрайбург в петък и изглежда окончателно се отказаха да гонят отбора на Алонсо.

Сега Леверкузен ще се изправи срещу регионалния си съперник Кьолн на „Райненергищадион“, но с ясната идея, че противникът ще се бори със зъби и нокти в своята борба за оцеляване. Отборът има едва една победа от началото на календарната година и към момента заема 16-ата позиция, която дава на плейоф за оставане, но има преднина само от точка пред 17-ия Майнц 05. Разликата със спасителната зона пък е осем точки и изглежда, че трудно ще бъде стопена. Всяка точка е от значение за „козлите“ на Тимо Шулц, които ще се хвърлят с всички сили срещу устремените към първата си титла в Бундеслигата „аспирини“.

За Кьолн срещата ще пропуснат Лука Валдшмид и Марк Ут заради контузии, докато под въпрос остават Деймиън Даунс и Дейви Зелке. В състава на Леверкузен пък ще се завърне Есекиел Паласиос, но аут остават Артур и голамйстора Виктор Бонифейс, макар че и без него „аспирините“ показаха, че могат да бележат попадения.

Определено Байер Леверкузен е фаворит в сблъсъка, а на това вярва и букмейкърът Palms Bet, който дава коефициент за победа на „аспирините“ от 1.41, докато този да Кьолн е 7.50. Равенството е оценено на 5.00.

Хофенхайм – Вердер Бремен, 18:30 часа

Кръгът в Бундеслигата ще приключи в Зинсхайм, където Хофенхайм посреща съседа си в класирането Вердер Бремен. „Сините“ са седми с 30 точки, докато „бременските музиканти“ са позиция по-надолу със същия актив, като отстъпват само по голова разлика. И двата отбора продължават да се борят за местата в Европа, като шестият Айнтрахт Франкфурт има седем пункта преднина за момента.

Хофе сложи край на неприятната серия от осем поредни двубоя без успех преди седмица, когато обърна Борусия Дортмунд на техния „Сигнал Идуна Парк“ до 3:2 и взе глътка въздух. Вердер пък има само едно поражение от началото на 2024-а година и иска да продължи със стабилното си представяне и срещу отбора на Пелегрино Матарацо.

Кадровите проблеми за домакините са свързани с контузиите на Кевин Акпогума, Мергив Бериша, Марко Джон, Гриша Прьомел и Роберт Сков, докато участието в срещата за Том Бишоф, Бамбасе Конте и Андрей Крамарич ще бъде под въпрос до последния момент. Нелеки са проблемите и в състава на Оле Вернер, който няма да може да разчита на Наби Кейта, Леон Опиц, Амос Пипер, Марко Фридъл, Исак Хансен-Аарьоен и Никлас Щарк. Шанс да попаднат в групата за двубоя обаче имат Милош Велкович и Симо Рьокер.

Тук букмейкърът Palms Bet дава по-голям шанс за победа на домакините от Хофенхайм с коефициент 2.00 срещу 3.60 за Вердер. Ставката за „хикс“ пък е определена на 3.80.

Програма и резултати на мачовете от 24-ия кръг в германската Първа Бундеслига:

Петък, 1 март:

Фрайбург – Байерн Мюнхен 2:2

Събота, 2 март:

Унион Берлин – Борусия Дортмунд 0:2

Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Бохум – РБ Лайпциг 1:4

Дармщат – Аугсбург 0:6

Хайденхайм – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Волфсбург – Щутгарт 2:3

Неделя, 3 март:

16:30 часа | Кьолн – Байер Леверкузен

18:30 часа | Хофенхайм – Вердер Бремен

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.