ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Меси потвърди: Няма шанс да се завърна в Барселона и Европа

0
Лионел Меси
Снимка: БТА / BTA

Световният шампион осемкратен носител на „Златната топка“ – Лионел Меси, коментира в интервю за L’Equipe, в което коментира спекулациите около бъдещето си, които го свързват със завръщане в Барселона. Аржентинецът обаче категорично заяви, че едва ли ще играе отново в Европа, но призна, че миналата година е имало възможност да заиграе отново на „Камп Ноу“.

„Можех да се върна в Барселона, но това не се случи. Беше подобно на напускането ми през 2021-а година. Мислех за завръщането си в Барса, за живота си там, за пенсионирането си там, както винаги съм искал, но… това не беше възможно. Затова решихме да дойдем в Интер Маями. Имах много оферти на масата, наистина много различни, включително няколко европейски клуба и Саудитска Арабия, но решихме да дойдем в Маями и това е решение, от което сме доволни, чувстваме се добре тук”.

Аржентинската легенда отговаря и на въпрос дали има шанс да премине сега под наем в Барселона или в някой друг европейски отбор:

„Не, няма шанс. Изобщо не. Европейският футбол е затворена страница за мен. Благодарение на Бога имах изключителна кариера в Европа и спечелих всичко, за което съм мечтал. Разбира се, ще ми липсват Шампионската лига и Ла Лига, това са мачове с особен привкус, но аз се спечелих от тях, доколкото можах, така че не се чувствам разочарован. Сега, след като реших да дойда в САЩ, не мисля, че някога ще се върна към играта в Европа“, каза Меси.

Аржентинецът си припомни и страхотния финал с Франция на Мондиала в Катар в края на миналата година:

„Беше специално, като се имат предвид рисковете и фактът, че това беше финалът на Световната купа. Изиграхме изключителни 80 минути и доминирахме над Франция, но те намалиха, а след това бързо изравниха, въпреки че после спечелихме титлата, заслужавахме да победим още в редовното време. Дори и когато Мбапе изравни, никога не ми е идвало на ум, че няма да спечелим. Имахме истинска увереност в себе си. Вътре в себе си бях убеден, че ще станем световни шампиони, независимо какво ще се случи. Когато вкарахме третия гол, си помислих, че всичко е приключило и ще станем световни шампиони, защото не оставаше много време. Но Франция пак вкара гол и тогава се случи спасяването на Еми (б.р. – спасяването на Емилиано Мартинес срещу Рандал Коло Муани). Случи се много бързо и не успях да го видя добре, особено след като се върнахме бързо в игра“, заяви Лео Меси, който коментира и дали има шанс да играе на Световното през 2026-а година.

„Като се има предвид възрастта, на която ще бъда по това време, изглежда трудно – но ще видим”.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.