Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенда на Спартак Варна: Отборът ще се спаси

0
Спартак Варна
Снимка: spartakvarna.bg

Един от обичаните футболисти в историята на Спартак Варна – Кирчо Христов, е убеден, че неговият роден клуб ще покаже привлекателно лице напролет и ще постигне крайната си цел.

Вярвам, че под ръководството на Димитър Димитров ще имаме коренно различен облик през втория дял в първенството и ще се спасим. Надявам се също, че ще имаме спортно щастие и няма да губим заслужени точки заради странични фактори, както стана през есента, заяви за Nostrabet Христов (на снимката е вторият отляво надясно при седналите).


Ръководството полага големи усилия за стабилизирането на клуба и прави сериозни инвестиции в инфраструктурата и базата. Това е похвално и дълги години очаквах да се случи – в Спартак да се прави футбол. Страхотна подкрепа оказват също и верните ни привърженици, и щом отбор, фенове и шефове са едно цяло, е нормално да се развиваме в правилната посока, допълни Кирчо Христов.

Той е един от най-младите дебютанти на Спартак в елита, като играе първия си мач, когато е едва на 16 години. Кирчо влиза като резерва след почивката с покойния вече Галин Господинов при успеха с 1:0 над Ботев във Враца след гол на Янчо Богомилов.

Кирил Христов, заедно с Димитър Трендафилов, е бил част и от националния отбор на България при участието му на финалите на Световното първенство в младежи в Чили през 1987 година. Тогава нашите излизат групата си след победи над САЩ и Саудитска Арабия и загуба от ФРГ с треньор Берти Фогтс и губят на осминафиналите от ГДР.

Капитан на нашите е Илиян Киряков, а в състава е и Емил Костадинов. След години двамата ще станат герои от незабравимото американско лято през 1994 година.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.