Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенда на Левски: Очаквам нов герой за нас в специалния мач

0
Рикардиньо
Снимка: БТА

Легендите на Левски Стефан Стайков и Петър Петров, които са играли и на финали на Световно първенство, разкриха своите очаквания за предстоящото в неделя Вечно дерби, от което пазят добри спомени като играчи на „сините“.

Бившият вратар Стайков си спомни, че както е побеждавал ЦСКА, така и е губел от тях, и много често отборът, който е бил в по-слаба форма, е надделявал.

„Двубоят Левски – ЦСКА си остава специален за нашия футбол и винаги е непредсказуем. Така ще бъде и сега. Който издържи психически и допусне по-малко грешки, и който е по-ефективен в атака, ще спечели. Надявам се това да бъде Левски. Както се казва, половин гол да е, ама за нас да е“, каза за Nostrabet Стайков.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

Той не смята, че липсата на Марин Петков ще се отрази на Левски, нито пък дали Фабио Лима ще е готов на 100 процента да играе.

„В тези срещи, които излязат на терена, дават всичко от себе си за успеха. Тези мачове предоставят също възможност и на играчите да блеснат и да повишат цената си. Така че защо не Левски да има своя нов герой във Вечното дерби“, добави той.

Като вратар Стефан изрази разочарование от грешките на Пламен Андреев и няма да се изненада, ако той остане резерва утре.

„Разбирам, че Пламен е млад и е наше момче, но ако премълчаваме и се правим, че не виждаме слабостите му, ще му направим лоша услуга. Много грешки се натрупаха при него в последните два сезона и за доброто на Пламен ще е да слуша какво му казват треньорите, за да не спира развитието си. Аз в случая мога да изразя само мнение“, заяви Стайков.

„В последния мач срещу Лудогорец например Пламен няма вина за първия гол, въпреки че остана на голлинията, след като топката бе в малкия пеналт. След това обаче увисваше при центриранията и бе несигурен и неуверен, а това се предаваше и на хората пред него. Така и не разбрах също защо при изнасянето на топката я подаваше на защитник с гръб към него в наказателното поле“, добави бившият национал.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

„Неслучайно нашето ръководство реагира и доколкото разбирам, ще вземем Даниел Наумов през лятото. Ако е вярно пък, че Пламен го наблюдават и бъде продаден, това ще е добре и за двете страни, тъй като Левски ще получи пари за Андреев, а той – шанс да се успокои и да продължи да израства на друго място“, заяви още Стайков.

Левият бек Петър Петров, който пък бе важна част от един славен отбор на Левски, победил ЦСКА седем пъти поред във всички турнири в периода 1983/1985, изрази мнение, че в предстоящия сблъсък между вечните съперници няма да паднат много голове.

„Мисля, че двубоят ще е на надлъгване и който вкара първи, може и да спечели, тъй като двата тима нямат толкова класни футболисти, за да правят обрати, на каквито сме ставали свидетели във Вечните дербита преди години“, заяви за Nostrabet Петров.

„Ако има нещо, което да ме притеснява, това е, че ЦСКА разполага с по-опитни изпълнители, а на нас ще ни липсват титуляри в предни позиции. Отделно пък не ми прави добро впечатление, че силите напускат Левски през вторите полувремена на последните двубои. Това се случи както срещу Славия, така и в Разград“, добави Петьо.

Последният допуска, че предвид проблемите в атака – наказанието на Марин Петков и неяснотата до последно около състоянието на Фабио Лима, наставникът Николай Костов е възможно да рискува с Билал Бари.

Джавад Ел Джемили
Джавад Ел Джемили (Снимка: БТА)

„Не бих се изненадал, ако Бари дори излезе титуляр, макар че е по-вероятно да се появи на терена след почивката. На него все още му липсва игрова практика и нее в оптимално физическо състояние, но опциите напред са малко и Бари ще бъде хвърлен в битката“, каза още Петър.

Той смята още, че футболистите на Левски са задължени да направят всичко възможно да покажат добър футбол и да постигнат позитивен резултат, за да зарадват своята публика.

„Феновете на Левски и през последните години показаха какво богатство са за клуба в един от най-тежките му периоди в историята. Те винаги подкрепят Левски в хубаво или лошо, включително и при 1:4 и 1:5 в Разград преди дни. Но всичко си има предел и за да не загубят нашите сини момчета тези прекрасни привърженици, трябва да ги радват с игра и победи“, допълни Петър Петров.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.