ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенда на Ботев Враца: Очаквам Локо София и Етър да играят честно

0
Ботев Враца
Снимка: БТА

Тимът на Ботев Враца направи чудеса в десетте си мача през последните малко повече от два месеца и спечели 17 точки, което е с 4 повече от актива му до 25-ия кръг.

Въпреки възхода на врачани обаче, след последните им две поредни равенства тяхната съдба вече не зависи само от тях.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

Сметките показват, че за да се добере Ботев до бараж за оцеляване, е необходимо да победи Берое в последния си двубой във Враца в събота, а в същото време единият измежду Пирин и Хебър да не спечели своите срещи, съответно срещу Локомотив в столичния квартал „Надежда“ и Етър в Пазарджик.

Има и един мечтан вариант, при който врачани ще се спасят директно, но за да се случи, им е нужен не само успех над заралии, но и задължителна победа на столичното Локо, а Хебър да не успее да надделее срещу болярите.

Nostrabet потърси легендата на Ботев Петър Каменов, за да разкрие своите очаквания за последните срещи от плейофите в последната шестица на елитното първенство.

Като футболист Каменов е носител на бронзов медал с Ботев в А група, а като негов старши треньор го класира шести при майсторите, което е третото най-добро клубно постижение.

Припомняме, че на 26 март, когато врачанския отбор беше на предпоследното място и изоставаше на 8 точки от този, който ще играе бараж, Петър Каменов заяви, че ще е геройство, ако неговите любимци останат в групата на майсторите.

„Във футбола има една приказка, че докато има мачове, има и надежда. Затова Ботев до последно трябва да вярва и да се надява. Първо обаче ние трябва да си свършим работата срещу Берое, който е един непредвидим тим и предвид това, че ще играе само за чест и достойнство, играчите му няма да са психически обременени и в такива случаи, след като един отбор не е поставен под напрежение, играта му върви по-леко“, започна пред Nostrabet Каменов.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

 „Аз бих се радвал, ако Локомотив София и Етър играят честно в своите мачове. До този момент те го правят и за нашия футбол ще е добре, ако феърплеят властва до края по терените. Повече съжалявам обаче, че нашият Ботев изпусна много точки с лека ръка. Отчитам, че всеки отбор преминава през възходи и падения по време на един сезон, но при нас спада продължи дълго и това, което изгубихме, бе трудно да се компенсира впоследствие, въпреки положените усилия от треньора и играчите“, добави Каменов.

„Продължавам да твърдя, че селекцията в Ботев не се правеше правилно. Погледнете какви играчи вземахме – такива, които не са оценени в другите клубове и не играят редовно. Ние обаче ги привличахме и очаквахме от тях да вдигнат нивото ни и да свършат работа. Но как да стане, като имат скромни качества. Всъщност обаче те вина нямат, тъй като всеки футболист отива там, където ще получава шанс за изява. Вината трябва да се потърси в тези, които спазаряваха играчи за Ботев през последните години. Сега като гледам, само един Браян Переа виждам, че става за Ботев. Ако имахме по двама като него във всяка една линия, щеше да е друго, но ги нямаме. Няколко от другите ни футболисти също са що-годе добри, но това е твърде малко, за да разполагаме със стойностен отбор, който да е в състояние да пребори конкуренцията и да не трепери за мястото си в елита“, каза още Петър Каменов.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

Той изрази също съжаление и от празните трибуни, които е виждал на стадион „Христо Ботев“ през този шампионат.

„Нашият стадион е прекрасен и аз винаги ще помня времената, когато го виждах пълен. Не споделям мнението, че тогава хората са идвали, защото са имали какво да видят, а сега не идват, защото Ботев няма такава класа и животът е съвсем различен и предлага и други удоволствия. За мен, всеки, който обича Ботев, трябва да бъде с него, и в добро и в лошо, и мястото му е на стадиона ни. Аз пожелавам на отбора и играчите му в бъдеще да играят пред повече публика и да я радват“, завърши легендата.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.