ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легенда на Ботев Враца: Ако се спасим, ще бъде геройство

0
Ботев Враца
Снимка: БТА

Легендата на Ботев Враца Петър Каменов смята, че ще бъде геройство, ако неговият любим отбор се спаси от изпадане от елитното първенство.

В момента врачани се намират на предпоследното 15-о място с 14 точки, с 8 по-малко от 14-тия, който ще играе бараж за оцеляване и който в момента е Пирин.

В последния мач на Ботев обаче все се видя лъч надежда, след като отборът прекъсна черната си серия от шест поредни загуби и взе точка като гост на Берое, като дори изпусна да спечели в добавеното време.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

Въпреки това обаче Петър Каменов не храни големи надежди, че ботевци може да ги бъде.

„Неприятно ми е да го кажа, но съм песимист, че ще се спасим и ако го направим, ще бъде равносилно на геройство. Все пак аз съм ботевист и пожелавам на момчетата да направят чудо“, заяви за Nostrabet Каменов, чието мнение за Ботев винаги има тежест, след като е ставал трети в А група с тима като играч, а като треньор го е класирал на шесто място в групата на майсторите.

Според Каменов причините за незавидното положение на Ботев са комплексни и към днешна дата не могат да бъдат решени.

„Най-важната от тях е, че през последните три-четири години се допускат грешки при селектирането на отбора. Вземат се предимно играчи, които са изгонени от предишните си клубове, и те с нищо не допринасят за силен Ботев. Казано по друг начин, ние искаме да направим от нищото нещо и накрая се получава едно голямо нищо“, добави той.

Относно представянето на Ботев тази пролет Каменов вижда все едни и същи слабости, които са били допуснати и през есента.

„Правим груби индивидуални грешки в защита, дори бих казал недопустими, а напред трудно вкарваме голове. Не че нямаме положения, напротив, създаваме такива и наши футболисти излизат на чисти ситуации, но се провалят в завършващия удар. Дали от неумение, дали от напрежение, дали от липса концентрация, няма значение, защото когато не бележиш голове, няма как да спечелиш“, смята Каменов.

Последният не е изненадан и от отлива на публиката на Ботев, която през годините се е славила като 12-ия играч на отбора.

Ботев Враца
Ботев Враца (Снимка: БТА)

„Нашите фенове очевидно не харесват това, което виждат на терена, и заради това не ходят на мачове. Феновете на Ботев разбират от фубол, но в момента са разочаровани. Не е нормално за мен да има по 400-500 души на нашия стадион, след като преди или се е пълнел, или са идвали далеч повече хора. Тежи ми като видя трибуните да са пусти, след като преди са били препълнени“, каза още Петър Каменов.

Той обаче смята, че виновен за неуспехите на Ботев не е наставника Христо Янев, а ръководството, което за съжаление не взима правилните решения през последните сезони.

„Христо Янев влага сърце и душа за Ботев, но е жертва на грешна клуба политика. И да го махнат, кой ще дойде да поеме такъв отбор в момента. Ако обаче той сам реши да си тръгне, ще го разбера“, коментира Каменов.

Той разкри, че неотдавна домакинът на Ботев го е запознал с Янев и двамата са имали кратък разговор.

„Казах на Христо, че в Ботев трябва да играе тоягата. Казах му да реже из корен, тъй като това повече не може да се търпи. Направи ми впечатление, че е мъжко момче, което милее за нашия отбор и дано има късмет да ни донесе радост“, допълни Каменов.

Христо Янев
Христо Янев (Снимка: БТА)

„На Христо му разказах и един спомен от времето, когато водех Ботев. При гостуване в Плевен вече бях направил всички смени, когато Емил Маринов, Бог да го прости, изпусна две положения. Той беше отговорен човек и поиска смяна, но аз му напомних, че нямам право на повече такива. Загубихме мача, но след това започнахме да бием редовно и оцеляхме в елита. Затова казах на Янев да не се отчайва и да вярва, че Ботев може да се спаси“, разкри Каменов.

За финала той отправи и специално послание към феновете на Ботев: „Призовавам този, които не идват на стадиона, да се върнат на него, защото колкото и критична да е ситуацията, все пак има още 10 мача и докато има мачове, значи има и надежда. Феновете на Ботев са най-великите и те винаги са давали криле и импулс на отбора. Надявам се сега да направят същото и през следващите два месеца, защото Ботев е най-силен, когато играчи, треньори и фенове са обединени“.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.